Årets elitloppsfinal flyttas

54

Årets elitloppsfinal flyttas

Årets elitloppsfinal flyttas till halv nio på kvällen och kommer direktsändas i TV4 för att så många som möjligt ska kunna följa loppet framför tv-och dataskärmarna.

På torsdagen gick Solvalla ut med stor nyhet om Elitloppet den första söndagen i maj.
Banan kommer att vara tom på publik men följas av miljoner uppkopplade ute i världen. För att så många som möjligt ska kunna delta – på distans – förläggs finalen en bra bit in på kvällen.
Solvalla, Svensk Travsport, TV4 och ATG har i ett unikt samarbete enats om att årets elitloppsfinal avgörs klockan 20.30 och direktsänds i TV4 klockan 20.00-21.00.
– Eftersom publiken inte har möjlighet att uppleva loppen på plats, så tycker vi att det är fantastiskt att kunna visa elitloppsfinalen på Solvalla för hela svenska folket på den absolut bästa sändningstiden, säger Jörgen Forsberg, VD på Solvalla i ett pressmeddelande.
Solvallas Elitlopp 2020 blir alltså något helt annat än travpubliken är vana vid. Elitloppshelgen är av tradition en stor folkfest, med cirka 50 000 besökare som vallfärdar till Solvalla under tre tävlingsdagar fredag-söndag.
På grund av coronapandemin är alla svenska trav- och galoppbanor tills vidare stängda för publik och Solvalla meddelade tidigare i veckan att det gäller även elitloppshelgen.
Men elitloppshelgen kommer att avgöras som planerat – och i stället för att vara på plats kan publiken följa tävlingarna i TV4:s kanaler och i ATG Live. Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More:
– Elitloppet är en av årets största händelser inom både svensk och internationell travsport. Vi är väldigt glada över att kunna visa trav i absolut världsklass på bästa sändningstid i år på TV4 och på så sätt bidra till att skapa en folkfest framför tv:n, säger Erik Westberg.

”En bra lösning”
Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG, ser fram emot det nya upplägget för elitloppsdagen med glädje och förväntan:
– Självklart är det tråkigt att inramningen för elitloppshelgen inte kan bli vad den brukar och ska vara i år. Men med det i åtanke så är vi glada för den lösning som nu erbjuds trav- och tv-publiken på bästa sändningstid.
– Vi tror att det här kan bli en dag och kväll att minnas för alla som väljer att titta, säger Katarina Widman.

Föregående artikelInför V75 Jackpot: Redéns jänkare slår ur underläge
Nästa artikelKonsten att döpa en Travhäst

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.