Inför V75 Jackpot: Redéns jänkare slår ur underläge

220

Redéns jänkare slår ur underläge

Daniel Redén får ofta finna sig i att hans hästar bär favoritskapet.
Så är inte fallet på lördag.
Men det betyder inte att hans V75-duo kan ignoreras i jakten på jackpotmiljonerna.

Det är jackpot på V75 och enligt prognosen kan en ensam vinnare med sju rätt bli 75 miljoner kronor rikare när det sista loppet går i mål. Topptränaren Daniel Redén har som vanligt ett finger med i spelet. Den här gången i form av två USA-importer. Först ut av dessa är forne Hambletonianvinnaren Perfect Spirit (V75-3), som senast galopperade omotiverat i slutkurvan.
– Jag vet inte vad som hände men det var någon snäv situation där. Han kanske flyttades ut lite snävt och touchade i något sulkyhjul eller så. Jag har ingen aning men konstigt såg det ut, säger Solvallatränaren och fortsätter:
– Men jag har tittat om på loppet och hästen såg väldigt fin ut. Han hade rubbet sparat när han galopperade och hade nog levererat en väldigt fin slutrökare.
Den högkapable hästens form är det med andra ord inget fel på, men bakspår över kort distans sänker Daniel Redéns förhoppningar.
– Det är ingen höjdare. Men vi får hoppas på lite tempo. Han tränar väldigt bra och jag tror att han gör ett bra lopp.

”Kommer göra ett bra lopp”
Den andra hästen från stallet är en ny bekantskap för den svenska travpubliken. Sexåriga amerikanskan Rose Run Sydney (V75-4) har vunnit 26 av 74 lopp och tjänat 5,4 miljoner kronor. Nu gör hon Sverigedebut från bakspår i stoeliten.
– Hon är ju lite till åren och vet vad det här går ut på men när jag var inne och körde ett jobb med henne i förra veckan efter att hon fått tvångsstrykas, på grund av något fel i resultatraden, var det inte speciellt bra. Hon brydde sig inte någonting om mig. Hon stannade till titt som tätt och skötte sig h-e-l-t själv. Det var 10-fart och det var 30-fart och det var 10-fart och det var 30-fart, så det var jäkligt svårbedömd, säger Redén utan att låta allt för oroad över den egensinniga damens uppträdande.
– Jag tror att har man så mycket pengar på kontot och har gjort sådana riktigt bra lopp som hon har gjort många gånger, då tror jag att hon vet vad hon ska göra när det blir tävling och hästar runt omkring. Och i det där jobbet kändes hon mycket bättre i travet än jag trodde att hon skulle göra, för hon har varit väldigt rullig i träningen. Jag anmälde med tron att hon kommer göra ett bra lopp och att hon förhoppningsvis kommer springa.

Föregående artikelJanne Jackpot har specialdragen till V75 på Örebro!
Nästa artikelÅrets elitloppsfinal flyttas

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.