Avslutar karriären med skötarna i sulkyn

318

Avslutar karriären med skötarna i sulkyn

On Track Piratens enastående karriär närmar sig sitt slut.
Men fram till årsskiftet ska han få tävla på – med sina skötare i sulkyn.
– Roligt att kunna ge dem den upplevelsen, skriver en av hästens ägare på Facebook.

I januari 2011 inledde en då treårig On Track Piraten sin framfart på travbanorna. Det blev seger direkt och sedan den dagen har han fått vända upp för segerdefilering ytterligare 46 gånger. Han har vunnit otaliga gånger i V75®, tagit två SM-tecken, triumferat i både Frankrike och Tyskland och varit med i Elitloppet och VM-loppet i USA. På vinstkontot finns över 19 miljoner kronor. Men nu närmar sig slutet på karriären för ”Världens snabbaste dalahäst”, som hela tiden har tränats av Rättviks Hans R Strömberg. Planen är att 13-åringen ska tävla vidare året ut och att hans nuvarande och tidigare skötare, som har körlicens, ska få äran att köra honom.
– Så får de chansen att känna på att köra honom i lopp också. Roligt att kunna ge dem den upplevelsen i slutet av karriären. Han har ju verkligen haft grymma skötare genom hela karriären! skriver John Backlund, en av hästens ägare, på Facebook.
Först ut av skötarna att hoppa upp i tävlingssulkyn är nuvarande skötaren Martina Jonsson. Hon ska lotsa hederhästen från 60 meters tillägg hemma i Rättvik på fredag kväll. Sedan är det Lina Pergenius och Billy Svedlunds tur.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.