Bergh har problem att sälja gården

29

bergh problem sälja gården

Succétränaren Robert Bergh flyttar till en gård utanför Göteborg men har problem med försäljningen av sin stora träningsanläggning i Sundsvall.
– Jag har haft tre intressenter som vi visat runt men det är ingen som tagit ytterligare steg efter det. Synd på en så fin gård men kanske styckar jag av och säljer ut allt i tomter i stället.

Robert Bergh har haft ute sin stora gård till försäljning i flera månader utan att någon köpare hört av sig. Prislappen är satt till 16,5 miljoner för anläggningen med träningsbanor, hagar, boningshus, kontor och plats för uppåt 90 hästar.
– Det är inte någon som nappat hittills och jag har funderat på om jag ska stycka av och sälja ut allt i tomter i stället, säger Robert Bergh, landets vinstrikaste tränare på senare år och en av huvudfigurerna under Umåkers helg med V75.
Den som många trodde evige Bergsåkerstränaren flyttar till västkusten i sommar och plockar ut licensen på Åbytravet.
En helt ny gård med stallar och träningsvägar håller på att byggas upp i Björketorp i Mark, fem mil öster om Göteborg.

´”Fostrat otaliga miljonärer”
Om gården som är till salu i Sundsvall skriver Robert Bergh på sin hemsida: ”Gården i Berg har fostrat och levererat otaliga miljonärer sedan starten och på 18 år har stallet/gården kört in nästan 200 miljoner kronor och vunnit 3000 lopp”.
– Jag flyttar för att vi blivit för trångbodda här i Sundsvall. Jag vill växa och det går inte om det är maxat på 88 hästar. Hade vi fått bygga ut som vi tänkt hade vi blivit kvar. Vi trivs här och hade klart med ritningar och tagit beslutet att stanna kvar i mars i fjol då grannarna ändrade sig, säger Robert Bergh.
Andra, eller tredje veckan i juli är planen att flyttlassen ska gå med familj, hästar och personal till Björketorp.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.