Elitloppsfavoriten slipar formen i Danmark

28

elitloppsfavoriten 2015

På söndag kan Fredrik Solbergs Olympiatravsvinnare B.B.S.Sugarlight även lägga Copenhagen Cup till meritlistan.Foto av LARS JAKOBSSON

Uppvisningen i Olympiatravet gjorde honom till förhandsfavorit i Elitloppet.
På söndag slipar Norges hetaste häst formen i Copenhagen Cup.
– Att få en häst som B.B.S.Sugarlight, det är vad alla som håller på med trav drömmer om, säger tränaren Fredrik Solberg.

B.B.S.Sugarlight frälste alla norska travfans och fick hela trav-världen att höja på ögonbrynen när han utklassade motståndet i finalen av Olympiatravet. Från ledningen lämnade han konkurrenterna och segertiden – 1.10,7 över 2 140 meter med autostart – är endast två tiondelar ifrån gällande världsrekord.
– Det var obeskrivligt stort, helt fantastiskt! Jag visste att han var i bra form men sättet han vann på var helt otroligt. Jag trodde inte att han var så bra, säger Fredrik Solberg.
Vilka reaktioner har du fått hemma i Norge?
– Det har varit helt överväldigande, mycket sms och telefonsamtal. Folk är imponerade.

Snällt upplägg väntar
Direkt efter segern i Olympiatravet fick B.B.S.Sugarlight en inbjudan till Elitloppet på Solvalla 31 maj, och han är också den häst som i dagsläget räknas som favorit till segern.
– Det känns nästans overkligt att jag har en av favoriterna i Elitloppet, men utifrån prestationen senast är jag inte överraskad över att han är favorit.
Men innan B.B.S.Sugarlight ska kliva ut framför 30 000 travfans på Solvalla väntar Danmarks största lopp, Copenhagen Cup (V75-7) på Charlottenlund.
– Han har gått sin dressyrträning och långa, lugna joggingturer. Allting är som det ska vara, han ser väldigt bra ut.
Senast stack B.B.S.Sugarlight direkt till ledningen när startbilen släppte iväg fältet. Det kan han inte göra nu då han lottats till bakspår.
– Spår nio är inte det bästa men vi får hoppas att han kan få en fin position, kanske andra par utvändigt, och sedan prova att köra till slut.
Hur viktigt är det här loppet med tanke på att Elitloppet står för dörren?
– Både Solvalla och Oslo Grand Prix är viktigare lopp så just den här gången gör inte startspåret så mycket. Det är inte heller bra att gå i ledningen varje gång. Men han är inte beroende av ledningen och löser det sig med positionerna är han helt klart med och kämpar om segern.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.