Bergh segerviss inför V75

25

image

Bäst i Sverige och snart kung av Åby.
Lita på att Robert Bergh vill visa framfötterna under lördagens SM-tävlingar på sin blivande hemmabana.
Här berättar landets regerande tränarchampion om sina starthästar inför dubbeljackpoten där en ensam V75-vinnare väntas få runt 55 miljoner kronor.

Först ut är 9 Max Martini (V75-1) som är segerlös på sex starter i år och inte tillmäts någon segermöjlighet av sin tränare denna gång heller.
– Nej, den finns väl inte. Han har varit väldigt återhållsam med sitt intresse när han springer bakom hästar. Vi kör väl en plankträff så får vi se vad det blir av det.
Desto större är förhoppningarna på 1 Global Money som tillhör favoriterna i Svenskt Mästerskap (V75-3) efter en snygg spurtseger i senaste starten.
– Han var väl lite förvånande bra senast. Han var inte riktigt spänstig, men prestationen var bra ändå. Nu ska han normalt sett vara bättre med ett lopp i kroppen. Perfekta förutsättningar och allt ser bra ut. Det kanske kan bli skor fram, jag har inte bestämt mig, men troligtvis blir det så.
I samma lopp startar 9 Beau Mec som ska köras av Torbjörn Jansson, samma konstellation som tog hem Svenskt Travderby för fyra år sedan.
– Han gjorde ett bra lopp senast. Det gick fort sista varvet där och han kommer allt mer. Han har en enormt bra statistik fick jag veta i veckan, han har väl bara gjort tre starter över 2 640 meter, vunnit två och hoppat som klar den tredje gången så distansen köper han.
V75-4 är Lärlings-SM där Daniel Wäjersten får sitta upp bakom V75-härdade 6 Space Photo.
Vad tror du om chansen där?
– Jo, den är nog rätt så vettig. Han har utvecklats bra nu sista tiden så jag tänkte ta av honom skorna runt om nu. Han hade lite kämpigt med det senast så jag inbillar mig att det blir en liten kick till för honom.
I Sto-SM (V75-5) ska 2 Amazon Am göra fjärde starten efter lång frånvaro.
– Hon gör det bra och det är allt bättre form på henne också efter de här loppen. Bra spår och kan öppna rätt så bra så jag är väl lite segerviss på henne faktiskt.
Sist ut är 6 Montdore i V75-7, stark som få.
– Ja, han är ju det. Nu är det väl hyggligt läge så jag hoppas att vi kommer iväg med honom bra från start i alla fall. Han får kanske lite för tuffa lopp för att räcka riktigt, det är alltid någon som slår av honom till slut. Visst är han en av flera, så kan man väl säga.
Vilken häst känns som bästa chansen, det låter som Amazon Am?
– Jo, Global Money har ju också fått toppläge. Får man ett och två i de där loppen så är det klart att man tror på vettig chans med de prestationerna som hästarna har gjort, säger Robert Bergh.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.