Berghs försteman till Tjomsland

108

jimmy jonsson

Efter sju år som försteman hos topptränaren Robert Bergh väntar nya utmaningar.
Jimmy Jonsson har värvats av norske tränaren Öystein Tjomsland, som öppnat filial utanför Sundsvall.
– Det ger en boost att prova något nytt, säger Bergsåkerprofilen.

Med hus och familj i Sundsvall var det aldrig aktuellt för Jimmy Jonsson att hänga med när Robert Bergh bestämde sig för att dra upp bopålarna och byta hemmabana från Bergsåker utanför Sundsvall till Åby utanför Göteborg. Jimmy Jonssons hade planer på att lämna travet och söka nya utmaningar på annat håll, men så dök erbjudandet från Öystein Tjomsland upp.
– Jag har tagit hand om tre hästar åt honom sedan i somras och just nu har jag åtta hästar i stallet. 20 september drar vi igång på allvar och då kommer fler hästar. Då kommer även Öysteins bror Vidar. Vi ska jobba i lag och försöka få ett slagkraftigt stall med både varm- och kallblod, berättar Jimmy Jonsson.
Öystein Tjomsland, känd bland annat som tränaren bakom kallblodsfantomen Tekno Odin, hyr in sig på Wolmsta Gård, ett stenkast från Jimmy Jonssons hus.
– Går jag mellan hagarna har jag 150 meter till stallet. Vi har lätt plats för 30 hästar och förhoppningen är att få in svenska hästar också. Det kommer bli roligt det här. Det ger en boost att prova något nytt.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.