Biljetterna sålde slut på rekordtid

35

Superstjärnorna Bold Eagle och Nuncio ska göra upp i Elitloppet.

Då sålde de första restaurang-biljetterna till storloppet slut på rekordtid.

– Biljetterna till ”Kongressen” var slut inom en halvtimme, säger Morgan Lydebring, krögare på Solvalla till Trav365.

Elitloppet 2017 ser ut att bli någonting alldeles extra. I fjol vann Stefan ”Tarzan” Melanders stjärnhäst, Nuncio. Den sista söndagen i maj, kommer den svenske stjärnan mäta krafterna med den tvåfaldige Prix d’Amérique-vinnaren Bold Eagle, vars ägare tackade ja till inbjudan i fredags.

– Han är världens hetaste häst just nu och det här beskedet har jag drömt om i över ett år. Vi hade inte kunnat få en bättre start, sa Solvallas sportchef Markus Myron.

Även Stefan Melander välkomnade Bold Eagles medverkan i storloppet.

– Det blir nog tidernas Elitlopp. Det kommer nog att bli nytt publikrekord på Solvalla, sa han till Sveriges Radio.

”Svårt att sova”

Under måndagen inleddes biljettförsäljningen till Elitloppshelgens restaurangplatser. Tidigare år har Solvalla blivit nerringda, och växeln har brakat ihop. I år kunde de som ville, köpa biljetterna online. Det bidrog till att ”Kongressens” 700 biljetter per dag såldes slut i rekordfart till både lördagen och söndagen.

– De var slut inom en halvtimme. Jag har pratat med tidigare personal som svarat i telefon genom åren och de har aldrig sålt slut så här snabbt, säger Morgan Lydebring, krögare på Solvalla, till Trav365.

Även Målläktaren, Första parkett och Festvåningen är slutsålda till söndagen 28 maj, då Elitloppet avgörs.

– Jag hade svårt att sova i natt och vi var laddade för att få massa samtal ändå. Men det har varit väldigt lite, och det mesta till söndagen tog slut inom loppet av en och en halv timme, säger Morgan Lydebring.

”Arbetet inte över…”

Solvallas sportchef Markus Myron är tillfreds med läget hittills, men slår sig inte till ro trots att Bold Eagle är klar, med 111 dagar kvar till Elitloppet.

– Det är så otroligt spännande. Det som är kul med en häst som Bold Eagle är att, vi som är i sporten tycker det är otroligt stort, men det jag uppskattat mest är att flera barndomskompisar, som inte är så intresserade av trav, har noterat att världens hetaste häst kommer till Elitloppet och Solvalla, säger han till Trav365.

– Arbetet är inte över för det, det är 14 hästar till som ska in (titelförsvararen Nuncio har en friplats) i loppet. Nu gäller det verkligen att få ihop det till något spektakulärt.

Elitloppshelgen på Solvalla avgörs 27 och 28 maj. På lördagen avgörs bland annat försök och final till ”Lilla Elitloppet”, Sweden Cup, Harper Hanovers lopp och V75-finaler. Söndagen 28 maj avgörs Elitloppet med två försöksheat och en final.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Biljetterna sålde
slut på rekordtid

Föregående artikelKan vinna på V86 trots utgångsläget
Nästa artikel”Rumpan är bästa reklamplatsen…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.