Kan vinna på V86 trots utgångsläget

49

utgångsläget på v86

I våras såldes korna efter 36 år som mjölkbönder.
Med korna ute ur bilden har hästarna fått mera tid och börjat synas på V75.
Femåriga Dashing Kimberley är stallets stjärna som skryts upp rejält inför onsdagens V86-start av både kusken Jennifer Tillman och amatören Sören Andriainen med licens i Gävle.

Familjen Andriainen föder upp och tränar både varmblod och kallblod på gården i Gästrike-Hammarby, mitt emellan Falun och Gävle.
En verksamhet med för dagen 15 hästar, inräknat avelsston.
I fjol våras avvecklades verksamheten med mjölkkor och förutom Sören Andriainens jobb på ett sågverk är det numera fullt fokus på hästarna på gården.
– Träningen blev inte riktigt skött med så mycket annat att göra. Nu har vi kunnat lägga ner mera tid på dem och det har gett resultat, säger 56-årige Sören Andriainen, som bildar team med fru och två döttrar där främst döttrarna Evelina och Sandra har mycket ansvar för hästarna.

Vunnit på Valla förr
Av starthästarna är Dashing Kimberley och Sharp Intention bäst igång för dagen. Två avkommor till den egna uppfödningen Ode a l’Amour.
Stallstjärnan är Dashing Kimberley. Ett femårigt sto som vann lopp en onsdag på Solvalla i slutet av fjolåret (utanför V86) med Jennifer Tillman i sulkyn.
Efter två raka galopper och diskvalifikationer på slutet i bland annat i V75, kom en efterlängtad utbetalning på fina formen senast på Rommetravet.
Dashing Kimberley svarade där för ett starkt lopp från bakspår och vann på nya rekordet 1.12,7 över kort distans – med broddar i skorna.
– Jag vet inte ens hur fort hon ska kunna springa i sommar. Tillman gillar hästen i alla fall och sa inför loppet när vi var nervösa för en tredje diskning att det nog inte spelade någon roll vad det blev för lopp så trodde hon på seger ändå. Oskar Kylin-Blom har fått köra två gånger och är hundraprocentig på hästen men det är Tillman som är förstekusk då hon har tid, säger Sören Andriainen, och tillägger:
– Hon är inte bara en bra kusk – vi gillar henne som människa också. Och det är inte bara för att hon talar så gott om Dashing, ha-ha.

Tillman hissar
Dashing Kimberley går ut i V86-6 på onsdagen, ett lopp på Solvalla över 1640 meter med bilstart. Jennifer Tillman varnar för Gävlehästen trots det usla utgångsläget.
I TV12 på söndagen blickade panelexperten Tillman framåt till onsdagens start.
– Formen kan inte vara bättre i alla fall på Dashing Kimberley. Hon vann ju senast. En välförtjänt seger. De två galopper innan det skyller jag på att formen just är för bra. Vid den första galoppen var hon för pigg i volten, den andra gången var hon för pigg när jag ryckte huvan. Senast blev det full pott i alla fall och hon ska vara minst lika fin på onsdag, sa Tillman, med reservation för läget:
– Vi har spår elva över kort distans, det är bra hästar emot och hon är lite uppanmäld. Men om tar med några hästar på kupongen så är hon en av dem som kan skrälla. Jag håller ju den här hästen högt.

Vill klämma till de stora
Dashing Kimberley, eller ”Kim” som hon kallas hemma, har segrat sju gånger på 25 starter i karriären och sprungit in 278 000 kronor.
Kanske kan det bli ett lika fint facit till slut som Sören Andriainen hade med Manero’s Nic som sprang in 840 450 kronor på sin tid.
Andriainen köpte mamman Anemone Ami på annons från Umeå i januari 1998. Stoet var dräktigt med Count’s Pride och i juli föddes Manero’s Nic som tog 16 segrar.
– Det var ingen som verkade intresserad av annonsen, jag tror jag gav 7 500 kronor för henne. En fantastisk affär. Anemone Ami är alltså mormor till Dashing Kimberley men är lugn och snäll och inte alls lika tvär som sin mormor och mor.
Tillman tror på outsiderchans på onsdagen. Du då?
– Det skulle vara jätteroligt om vi kunde sätta åt storstallen och visa vilken fin häst vi har. Klart att jag måste tro på henne. Jag tror inte att det spelar så stor roll var hon hamnar. Hon är så pass stark att hon brukar vinna från tuffa lägen. Sista 700-800 meterna kommer hon att gå med full fart om det blir kört lite och hon håller alltid farten till mål, säger en förhoppningsfull Sören A

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNy tvåa i Allsvenska kuskligan
Nästa artikelBiljetterna sålde slut på rekordtid

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.