Bodens bästa tävlingsdag genom tiderna

46

v75 boden

Bodentravets nye chef David Zimmer fick en smakstart.
Helgens V75 med miljonloppet Norrbottens Stora Pris är på pappret den bästa tävlingsdagen genom tiderna i Boden.
– Jag har pratat med folk som varit med ett tag och alla är av samma åsikt – vi kan slå alla rekord på lördag.

Efter många år som referent och intervjuare i Boden klev radiojournalisten David Zimmer i vintras på som ny chef för chef för Norrtrav.
Arvet blev bland annat flaggskeppet Norrbottens Stora Pris med en miljon till segrande häst.
2015 vann Adrian Kolgjini loppet med El Mago Pellini inför 11 075 personer – ett nytt publikrekord.
Efter söndagens anmälningar utkristalliserades ett ännu bättre lopp än fjolårets.
Storpengen i förstapris drar förstås och startfältet nu på lördag är av högsta klass.
– Det här är det bästa vi sett i Norrbotten. Och det säger vi inte för att plussa för tävlingarna utan så är det verkligen. Man kanske glömmer bort någon enskild häst i historien. Men att ha tio hästar som samtliga är så bra att de kan vinna en miljon kronor har inte hänt tidigare, säger Bodentravets chef.

Lämnar över mikrofonerna
38-årige David Zimmer lämnar i helgen över mikrofonerna till Anders Lindqvist och Robert Karlsson.
– Själv kommer jag att försöka se till så att saker funkar och att ta emot gästerna som kommer till Bodentravet. Karlsson är i mina ögon Sveriges bästa referent. Lindqvist är en stor ambassadör för travsporten ,min barndomsidol och en entertainer som verkligen går hem hos folk. Så det där är mitt minsta problem, säger han.
Den nytillträdde travchefen pratar med en inhyrd ljudtekniker i vinnarcirkeln när intervjun görs vid måldomartornet på innerplan på torsdagen.
Nytt för i år är att en discjockey har fått fria händer att sköta allt i musikväg under stortravet – alltifrån den lätta underhållningen mellan loppen till defileringslåtarna.
– Det är en jätteapparat det här. Då är det tur att det är så många ideella krafter igång. Det är ett enormt arbete många som har en anknytning – och faktiskt de som inte har någon anknytning till travet – lägger ner för att göra det här så bra som möjligt. Det är många som hör av sig som vill att det ska bli bra, erbjuder sig att skjutsa och fixa och dona. Det finns en stor stolthet i Boden och i Norrbotten över den här dagen och det är fantastiskt att få se det engagemang som finns.
Du måste vara extra nöjd över att 2016 års upplaga kryddas av ett helfranskt ekipage – 1 Anna Mix med Pierre Vercruysse i sulkyn?
– Helt klart är det så. Anna Mix är ingen ”flagghäst” som bara är med, utan en allvarlig kandidat till segern. Hon var trea i Olympiatravet bakom Your Highness och Sauveur, även trea i Finlandia-Ajo. När dessutom Pierre Vercruysse, en av toppkuskarna i Frankrike, ringde och sa att han skulle köra blev det komplett.
…och tävlingsdagen är den bästa som körts på Bodentravet?
– Det är inte för att hissa den här dagen vi går ut med det. utan så gott som alla man pratar med är inne på samma linje. Ta silverdivisionen (V75-6) exempelvis, ett lopp det krävdes massor med poäng för att komma med i. Jag är svag för 8 Fire To The Rain och tippar den men när den fick ett så dåligt startspår, kanske Reijo Liljendahls andra häst i loppet 1 Ready For More vinner.
Bästa chansen för Norrtrav (Boden och Skellefteå) i omgången?
– Jag sticker ut hakan och säger 1 Morelight i klass II (V75-5). En fantastiskt fin häst som är både stark och snabb.
Vem tippar du som vinnare av Norrbottens Stora Pris (V75-7)?
– Jag tror på 10 Propulsion. Trots att den varit så bra tror jag inte alla har fattat hur jäkla bra den där hästen verkligen är. Dessutom tror jag han kommer att vara ännu bättre nu än han var i elitloppsfinalen. Jag vill också ha med 4 Nimbus C.D. som är en personlig favorit. Som outsider sätter jag 1 Anna Mix, som om det blir körning i loppet har en pollett till slut. Det är en ”traktor” det här och gynnad av att det är medeldistans. Nu har jag rabblat upp tre hästar och har inte pratat om 8 Sauveur som är kanske landets nästa superstar, 2 Naharsom vunnit loppet två gånger, 6 Dante Boko som vann Sweden Cup. Ja, ni hör.

Fotnot: Det är Midnattstrav i Boden på lördag där den första V75-starten förlagts till 20.30.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.