Christoffer Eriksson är på topp inför V75

29
Travkusken Christoffer Eriksson jagar nya storsegrar på lördagen. Foto av MICKE GUSTAFSSON
Travkusken Christoffer Eriksson jagar nya storsegrar på lördagen. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Förra lördagen vann Christoffer Eriksson sitt första miljonlopp.
Efter succén i E3-finalen är han den här lördagen favorit att vinna Storsprintern.
– Jag kör en häst som kan vinna loppet på alla sätt: Från ledningen, från rygg ledaren, bakifrån eller från utvändigt ledaren, säger Jägersrokusken om Treasure Kronos.

Christoffer Eriksson, 28, tar kliv hela tiden.
Stora kliv.
I fjol körde han in 13,9 miljoner kronor, drygt tio miljoner kronor mer än årets före.
Efter drygt halva 2016 ligger han på 14:e plats i den allsvenska kuskligan med 51 årssegrar.
Förra lördagen vann Christoffer Eriksson E3-finalen inom V75-spelet i Eskilstuna med stoet Uncertain Age – en seger som var värd en miljon kronor.
– Det är min största seger hittills i karriären. Det är klart det är lite speciellt att vinna ett lopp med en miljon kronor i förstapris. Det var lite oväntat även om hon var bra i försöket, säger Christoffer Eriksson som fick luckan perfekt efter en invändig resa.
– Skulle jag vinna var jag tvungen att vinna på det sättet, säger han.
Hur har du firat miljonsegern?
– Jag njuter av den fortfarande, men det har inte blivit något firande än. Det kommer väl när det passar. Men att fira är något man måste lära sig, man jobbar nästan dygnet runt och kommer ofta hem mitt i natten.

Kör favoriten i Stosprintern
På lördagen har Christoffer Eriksson chansen att få fler anledningar att fira. Han kör fyra V75-lopp i Halmstad och är favorit i storloppet Storsprintern tillsammans med Treasure Kronos med drygt en halv miljoner kronor i förstapris.
Treasure Kronos (V75-3) är en väldigt bra häst och har visat det hela tiden. Hon vann på ett rejält sätt i försöket trots den tunga vägen utvändigt om ledaren. Jag kör en häst som kan vinna loppet på alla sätt: Från ledningen, från rygg ledaren, bakifrån eller från utvändigt ledaren.
Du låter optimistisk!
– Det är klart jag tror vi har väldigt bra chans. Det handlar mer om att hon ska fungera för dagen.
Vilka är dina största segrar i kuskkarriären?
– E3-segern nu senast är den största, sedan kommer Breeders’ Crown med Treasure Kronos i fjol och segern i Treåringseliten med Sucre också fjol.
Ja, vad säger du om ditt fjolår?
– Jag tycker väl att det alltid gått bra, men i fjol var det lite så att det gick fantastiskt bra i de stora loppen och det blev de här enorma pengarna. Samtidigt fick jag chansen på ett annat sätt, med den sortens hästar som jag kanske inte fått chansen med tidigare.
– I fjol fick jag köra Tomas Malmqvist hästar och även han förbättrade sina siffror. I år tycker jag det började väldigt bra men sedan kom en svacka. Då hade inte Tomas hästar formen och då tappade jag också formen, säger Christoffer Eriksson.

Flera V75-chanser
Christoffer Eriksson är inte bara optimistisk när det gäller Treasure Kronos på lördagen. Han låter nöjd även med sina tre andra V75-styrningar.
Countdown Fougett (V75-2) går bra hela tiden. De tre gånger jag kört honom har han haft lite otur och varit tvåa varje gång. Han har gått bra lopp men mött hästar som varit bättre just den dagen, eller så har de fått bättre resor. Streckar man tre-fyra hästar ska han absolut med på kupongen.
Tumble Dryer (V75-5) har gjort fina lopp på slutet utan att få sätta pricken över i, senast på Kalmar blev han fast med krafter kvar. Jag tycker han haft taskiga lägen och hamnat för långt bra. Nu har vi lite bättre spår, men 1 600 meter är han knappast gynnad av direkt. Han är väl en liten outsider på bra form. Om han får rätt resa är jag inte främmade att han snart vinner ett V75-lopp.
Mr Hot Shot (V75-7) har jag inte kört men sett många gånger. Det är en stark rejäl häst som var bra efter galopp i Kalmar senast som fyra. Bra läge och det känns som vi kan sitta bra på det härifrån. Distansen fixar han också. Jag tycker jag kör fyra bra hästar på V75, men som alltid behöver man maximal flyt i loppen på den här nivån.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.