Commander Crowe testades inför avskedsloppet

105

commander crowe test

Snart pensionär. Commander Crowe gör sin sista start i livet på lördag på Meadowlands i New York. Åtminstone har det sagts så…Foto av Kanal 75

Commander Crowe luftades på Meadowlands i New York på lördagen.
Testet i ett så kallat kvallopp var det sista snabbare inför det som sagts ska bli elvaåringens sista start i livet nästa lördag i Breeders’ Crown.

31 miljoner kronor har Commander Crowe sprungit in i karriären.
I Breeders’ Crown-finalen för äldre travare lördagen 22 november finns chansen att fylla på kontot med ytterligare drygt 1,6 miljoner kronor.
Commander Crowe står hos norrmannen Trond Smedshammer under sin vistelse i USA och det var också han som satt bakom elvaåringen i lördagens kvallopp/provlopp.
Trond Smedshammer körde till ledningen per omgående och fuxen ”vann” loppet överlägset på tiden 1.11,0.

Ny seger för Maven
Commander Crowe har ett av tre wild cards till lördagens final och behövde inte vara med i kvalificeringarna till loppet som kördes samma kväll.
Maven, det femåriga stoet som deltog i årets upplaga av Elitloppet, vann kvalificeringsloppet för de äldre travarna på tiden 1.09,9.
Yannick Gingras satt i sulkyn i stoets första start för Jimmy Takter. Knappt slagen tvåa men också vidare till finalen, Åke Svanstedt och Your So Vain.

Fortsatt flyt för Takter
Jimmy Takter hade en bra kväll på Meadowlands. Svensken tränar båda vinnarna av kvalen till de tvååriga hingstarnas Breeders’ Crown – Pinkman och French Laundry.
Meningen är att Örjan Kihlström ska åka över för att köra Commander Crowe i Breeders’ Crown-finalen på lördag.
Ett lopp Sebastian K. får stå över. Enligt Åke Svanstedts hemsida siktar kretsen kring hästen i stället på TVG-finalen på Meadowlands 29 november.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.