Commander Crowes matchning

220

commatch

Commander Crowe har gått fram som en slåttermaskin under året. Efter segrar i Olympiatravet, Oslo Grand Prix, Elitloppet, Kymi Grand Prix och Forus Open toppades det hela med hans makalösa uppvisning i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro!

– Vi brukar alltid diskutera olika loppscenario inför Commander Crowes starter och oftast så stämmer det ganska bra. Men inte den här gången, skrattar Calle Wihlborg som äger 70 procent i denna fantastiska häst. – Segern i sig var väldigt omtumlade. Det kändes helt overkligt för det skulle nu normalt sett inte gå att komma i mål efter det löpningsförloppet.

Vad hände i tisdagsnatt? – Vi satt kvar på Jägersro till midnatt, därefter åkte vissa till efterfesten på Hipp medan jag själv åkte hem. Kusk och tränare åkte inte helt oväntat vidare och det är bara till att konstatera att det är ett hårdare virke i fransmännen.

Trots att du är ”skånepåg” klargjorde du att Elitloppssegern var större än vinsten i Hugo Åbergs? -Det står jag fast vid. När jag växte upp fanns det inte så mycket trav på tv, det enda man kunde se var Elitloppet och det har alltid varit den största drömmen för mig att stå högst upp på den prispallen. Visst var tisdagens seger jättestor men det finns ändå inget som slår en seger i Elitloppet, fortsätter Wihlborg.

Många undrar förstås över den fortsatta matchningen. I ett pressmeddelande från ATG har vi fått veta att Commander Crowe som första häst är klar Åby Stora Pris. – Det stämmer men innan dess blir det en start i Belgien den 12:e augusti. Därefter siktar vi liksom ifjol mot Nice för att sedan mycket riktigt starta i Åby Stora Pris. – Vi vet ju alla att det är varelser av kött och blod vi handskas med men är allt som det ska efter den starten går vi vidare mot Masterfinalen på Solvalla den 30:e september för att sedan avsluta säsongen med ett Breeders Crown-lopp i Kanada sista helgen i oktober.

Hur ser en vardag ut för Calle Wihlborg? – Det har ändrats ganska mycket det senaste året. Tidigare hade jag en kontorstjänst på Miljögården, ett grossistföretag inom heminredning som mina föräldrar startade upp för 27-28 år sedan. Numera är jag mest hemma på gården och jobbar med hästarna på det ena eller andra sättet. Dessutom sköter jag stora delar av pappersbiten men givetvis har jag mycket duktigt folk till min hjälp. Sedan i början av förra året har man också dragit igång rejält med avelsarbete och för dagen är företaget involverat i upp emot ett 60-tal hästar. De flesta befinner sig på Snogarps Gård, vilken ligger belägen en mil norr om Ystad.

Ägarkonstellationen har ändrats en hel del under Commander Crowes karriär, hur ser den ut idag?  – Jag köpte in mig på tio procent inför Commander Crowes tredje start men när sedan Björn Nordstrand sålde av fyllde jag på med ytterligare 20 procent. – Därefter gjorde även Petri Puro av min sin del i hästen och från den förste juni förra året äger jag 70 procent. De resterande 30 procenten köptes inför starten på Forus av Fabrice Souloy och en bagare från Nice.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet