Inför V75: Dubbla chanser för Mimmi

211

mimmi

Det har blivit dags för Sommartravets slutdestination. Efter turer till Färjestad, Årjäng, Halmstad, Axevalla, Bollnäs och Jägersro är det liksom förra året dags att avsluta sommarens festligheter med en V75-omgång på Rättvikstravet. Det görs i sedvanlig stil med ett finallopp med 500.000 kronor i förstapris. Under sommartravets premiärår hette vinnaren Nahar. fjol Caballion. Frågan är vem som plockar hem segerchecken denna gång?

En som har chansen är Åbys Mimmi Elfstrand som selar ut Strong Reasons, en sexårig Smasher-dotter som näst senast skrällvann i Halmstad till drygt 80 gånger pengarna varpå hon senast blev fast med krafter kvar. – Hon hade kanske inte lika mycket krafter kvar som det såg ut men visst fanns det sparat över linjen, säger Mimmi Elfstrand. Inför lördagens start är det finputsning som gällt, inte minst eftersom en halv miljon ligger och väntar på vinnaren. – Visst har vi laddat lite extra inför denna start, bland annat med massage och att döma av det finslipande jobbet håller hon absolut toppform för dagen. Läget med ett springspår ser passande ut på förhand men hur går tankarna taktiskt sätt? – Hon är snabb ut och det skulle förvåna mig mycket om hon missar ledningen. Sedan får Sjunnesson släppa till någon bra men helst inte till vem som helst, över lång distans finns risken för ytterligare positionsbyten och att hamna alltför långt bak är inget kul. Strong Reasons har tagit en av sina sju segrar över lång distans och även om hon haft skor på hovarna vid fyra av sina segrar ser Elfstrand gärna att det går att köra barfota. – Det har ingen avgörande betydelse men visst får hon en extra ”kick” av att gå barfota. Jag kommer att kolla med hovslagaren innan vi åker och kan åtminstone garantera barfotakörning fram, vilket även var fallet senast. Vad gäller den långa distansen ser jag den närmast som en fördel. Kan vi få se en repris på skrällsegern från näst senast? – Det är tufft emot och jag ligger lite lågt men skulle det lösa sig lika bra som i Halmstad vill jag inte kalla henne chanslös, fortsätter Elfstrand.
”Misstänker att han är sugen på att testa i ledningen” Åbytränaren har även Midsummer King till start i den inledande V75-avdelningen, en sjuåring som närmast kommer från en övertygande spetsseger. – Han hade tussarna kvar i mål och det fanns gott om krafter kvar. Dessförinnan gav han sig från samma position men det skulle visa sig att han hade en halsinfektion, vilken vi glädjande nog snabbt rådde bot på. – Han känns högst medioker i sina jobb men blir som en ny häst då skorna åker av och vagnen kopplas på. Det helstängda huvudlaget sitter på och även om jag överlåter taktiken till Sjunnesson misstänker jag att han åter är sugen på att testa i ledningen. Mimmi har ännu inte beslutat när den 50 mil långa resan till Rättvik påbörjas men båda hennes starthästar har tidigare hanterat övernattning utan problem och är därför inget som oroar. Du låter lite optimistisk med båda dina hästar men vem håller du som bästa chansen? – Jag ser det som två outsiderchanser men tvingas jag välja får det bli Midsummer King.

Mimmi ser gärna nya starthästar i stallet Ifjol tog stallet 19 segrar med dryga miljonen i inkörda pengar. Hittills i år gäller tio segrar och 840.000 kronor in, vilket Mimmi Elfstrand är nöjd med men det hon saknar är nya starthästar. – Det rullar på bra för dagen och jag får ständigt in nya ettåringar men bland de äldre känns det som om jag har haft samma hästar under en längre tid. Så visst hade det varit kul med lite nya starthästar, avslutar Mimmi Elfstrand.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet