Dagens Dubbel Åby 20/4-2013

237

DDLORDAG

 

Shaq Is Back trodde jag ALDRIG skulle kunna gå ett sådant lopp som han gick i onsdags. Jag hade förhoppningar på att han skulle svara innerspåret och Friction skulle hamna i dödens och kanske öppna upp för skrällen Rutger Raket. Han fick en resa i draget men det var på tok för tufft tempo för Rutger och han kom in sist, en bra bit efter alla andra och framförallt efter vinnaren. Jag tappade hakan rätt ner i källaren när de varvade på 1.08,7 med en tokpressande Friction i dödens på Shaq. Jag hade innan detta loppet lite av ett frågetecken för Shaqs inställning sista biten men det rätades ut till en stort utropstecken! Elitloppet nästa, ingen tvekan.

I DD-2 blev det mer odramatiskt när Örjan i sin sedvanliga stil måttade in Queasy. Thomas Uhrberg spetsade med Bazire Brodde och fick bestämma i ledningen. Varvet kvar kliver Örjan fram i dödens med Queasy och loppet var över. Även om det såg hårt ut in i mål så var det aldrig någon fara då Örjan satt helt stilla och var 100% säker på att han skulle vinna. Imponerande att se men förba**at irriterande när man spelat mot. Bazire Brodde gjorde det också bra, det var ett snabbt slutvarv, men Queasy var helt enkelt för bra.

Imorgon är det finalen av Olympiatravet och vilket lopp det blev! Blir mycket spännande. Lite tips till DD finner ni som vanlig nedan.

 

DD-1

Jag tror 3 Havbergs Mimi sitter i spets men jag är lite inne på att Haugstad släpper till en felfri 5 Mosaique Face. Ludde är inte blyg och Mosaique är rask ur startblocken. Det finns på open stretch på Åby också och jag tror Haugstad siktar på att speeda ner Ludde över upploppet. Men jag tänker inte spela någon av dem då jag tror att det finns en häst som är bättre trots att han har bakspår. 9 Rocky Winner har gjort två starter för Svanstedt vilket resulterat i två vinster. Första vinsten togs på Åby i mycket övertygande stil medans seger nummer två kanske lämnade lite övrigt att önska. Men Åke rapporterade att hästen styrketränat mycket inför den starten och att det troligtvis var därför som han var lite seg sista biten. Han har känts pigg och fin i jobb och ska ha tagit ett kliv framåt. Nu blir det helstängt huvudlag och dessutom medeldistans för första gången i Åkes regi. Jag tror det är stora plus och jag räknar med att Rocky Winner förintar motståndet.

De som inte känner sig säkra med att spika tar med 3 Havbergs Mimi som är i grym form, 5 Mosaique Face som är klart på G och 11 Luringen Palema som är ruggigt snabb med rätt resa.

Rank: 9,3,5,11

 

DD-2

Flera startsnabba hästar med framspår. 1 Macho Gossip är rask om han laddas och Lindblom har sagt att han vill köra i spets. Jag är inte helt säker på att han gör det och OM han gör det så är det ett misstag. Både 2 Pingus Vang och 4 Opitergium är snabba från start och någon av dem sitter i dödens på Macho om Guldtanden är enveten. Både Pingus och Opitergium mosar Macho från dödens men frågan är om de kan hålla undan? Opitergium är den jag tror mest på av de två, han såg riktigt bra ut senast. Men att inte spela 6 Obi Wan känns fel och därför så tänker jag göra det som är rätt och ge tipset till Obi Wan. Flemming hävdar att Pingus är den bättre hästen men jag är tveksam. På det sättet som Obi Wan har vunnit de två senaste loppen, det är grymt imponerande. Klaffar det bara en aning här så åker han förbi dem till slut.

Favorit i nuläget är 9 Going For Gold Zaz och han är ju i sitt livs form men jag tänker chansa bort honom. Jag tror inte han är bättre än vad Obi Wan, Opitergium och Pingus Vang är och därmed är han också ointressant som klar favorit.

Liten skrällchans har 11 Capello Bob om han skulle få loppet kört i halsen och han kan vara värd en lite chans.

Rank: 6,4,2,11,9

 

DD förslag

Jag spikar 9 Rocky Winner i DD-1 trots att utgångsläget inte är det bästa med tanke på startryggarna. Men jag tror att Åke löser det.

I DD-2 vill jag ha med fyra hästar: 2 Pingus Vang, 4 Opitergium, 6 Obi Wan och 11 Capello Bob. Fördelar insatserna på tre olika bongar.

DD-1: 9

DD-2: 6

1 kombination (denna komben tror jag mycket på och får jag runt 15 ggr på den så lastar jag in en slant)

DD-1: 9

DD-2: 2,4

2 kombinationer (jag räknar med att dessa komber hamnar någonstans runt 10 ggr och det är knappt dugligt. Tveksamt om jag vill betala för den DD:n i så fall)

DD-1: 9

DD-2: 11

1 kombination (skräll DD som man kan chansa några guldslantar på)

Har man råd tycker jag man kan lägga ett chansspel med 3 Havbergs Mimi i DD-1 mot 4 Opitergium och 6 Obi Wan i DD-2. Det blir troligtvis lite roligare odds.

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 7,10,11

Tvilling DD-2: u-häst 6 mot 2,4,5,11

 

Vem vinner Olympiatravet då? Jag säger 4 Maharajah men det är stentufft motstånd.

Se upp med 6 Pantholops i V75-1!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.