Tusen tränarsegrar för Westholm

192

image

När Jörgen Westholm lotsade Ukino du Vivier till seger i lopp 11 på Örebrotravet på torsdagskvällen var det seger nummer tusen för Rommetränaren.
– Jag är otroligt stolt. Att ta tusen segrar som tränare värdesätter jag väldigt högt.
Jörgen Westholm började som professionell travtränare på Romme utanför Borlänge i oktober 1996 och första segern kom 25 oktober tillsammans med Pilkillen. I år är det 17 år sedan och dags för en ny milstolpe, tränarseger nummer tusen.
Jubileumssegern kom i kvällens sista lopp på Örebrotravet och togs tillsammans med skrällhästen Ukino du Vivier, som gav 19,65 i vinnarodds.
– Utan att förringa kuskarnas insats så anser jag att det är en större prestation att ta sig in i tränarnas Tusenklubb än den som finns för kuskar. Det ligger mycket arbete bakom att utbilda och träna upp en häst till segerform. Det uppmärksammas alldeles för lite.

…och seger ett för Sandkvist
Samma kväll som Jörgen Westholm kom upp i tusen tränarsegrar firade en annan travtränare lite extra. På Åbytravet i Mölndal tog nämligen färske Halmstadtränaren Joakim Sandkvist sin första tränarsseger då han lotsade 23,97-oddsaren Queen Conch först i mål i lopp 8.
– En milstolpe, sa Joakim Sandkvist i vinnarcirkeln.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.