Dagens Dubbel Åby 6/3-2014

514

DDTIPSET

 

I DD-1 ger jag tipset till 10 Rya Spin som inte ser helt enkel ut att köra men det brukar inte vara ett problem för Flemming Jensen som får agera hyrkusk. Springer hon bara rakt fram denna gången så tror jag hon vinner detta.
Tar med två intressanta motbud: 3 Gathania och 5 Get On Up. Gathania tycker jag har gjort två fina insatser på slutet och hon duger här.
Get On Up är rätt så tuff och tål att göra en del jobb själv.

DD-2 håller fin klass och favorit blir väl 5 Västerboonthenews och jag säger inte mot utan ger tipset till honom. Tror han tar hand om spets och sedan bör han bli svårslagen. Men jag vill ändå ha med ett par intressanta skrällar. 3 Dollar Acces blir förhoppningsvis bortglömd här men han är inte så tokig. Rask från start och jag hoppas han sitter klistrad i rygg på Västerboonthenews. Han ska normalt sett inte ta ner favoriten till slut men bättre hästar har förlorat när någon smugit förbi på stretchen. Testar tvilling med Dollar Acces.
Tar även med 10 Huge Star OM han går barfota runt om. Med lite tempo på loppet så vet vi ju att Flemming och hans hästar brukar flyga lågt över Åbys upplopp.

DD-1: 3,5,10
DD-2: 3,5,10
Min raka DD: 10-5
Min roliga DD: 3-3,5,10

På V64 tror jag att 9 Rosso Pomodoro vinner avdelning två men kusken är orutinerad. Ett givet motbud för mig är 1 Quarter Of An Hour. Ingen startraket men medel från start och bör få en vettig resa. Sedan finns ju stretchen…
11 Oscar Kronos blir väl favorit i V64-4 och det troliga scenariot är att Flemming Jensen får segerdefilera. Men 13 Zonguldak kan mycket i sina ljusa stunder och nu har han årsdebuten avklarad. Jag tycker han gjorde det OK och med det loppet i kroppen bör han gå framåt. Kanske inte är segermogen ännu men har Oscar Kronos en sämre dag så kan Zonguldak vinna. Och naturligtvis ska 5 Sputnik definitivt inte räknas bort.

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDahlborgs Lord fixar DD 2 ?
Nästa artikelResultat V86 5 mars 2014: Sahara Fairytale imponerade stort