Resultat V86 5 mars 2014: Sahara Fairytale imponerade stort

501

image-6

Sahara Fairytale imponerade stort när Jägersro arrangerade Onsdag Xpress tillsammans med Solvalla för första gången. Foto av ALN PRESSBILD

Jägersro gav sig in i Onsdag Xpress-leken på onsdagskvällen och banans ledande tränare Lutfi Kolgjini satte färg på tävlingarna.
Redan i kvällens inledande V86-avdelning tog han en imponerande seger tillsammans Sahara Fairytale.
– Hon får en tia på en tiogradig skala, betygsatte Kolgjini sitt vindsnabba sto.
Bergsåker, Jägersro och Åby är banorna som Solvalla får samsas med om V86-loppen i det nya onsdagskonceptet Onsdag Xpress.
Efter premiären på Åby i förra veckan var det nu Jägersros tur att vara med i leken och det var också Malmöbanan som bjöd på kvällens sportsliga höjdare.
I årets två inledande starter har Lutfi Kolgjinis femåriga sto Sahara Fairytale fått nöja sig med ett tredje- och ett andrapris från svåra utgångslägen.
När hon nu lottats till spår fyra bakom startbilen utklassade hon konkurrenterna från ledningen och sänkte sitt rekord över 1 640 meter från 1.12,0 till 1.11,1.
– Jag gick ut och gav henne fyra plus på förhand så jag var rätt säker på min sak. Hon vann med bomullen kvar i öronen och det norska huvudlaget oryckt. Det var en grym prestation! konstaterade Lutfi Kolgjini.

Tränaren inte överraskad
Kvällens största skräll kom också på Jägersro när Stefan Söderkvist styrde Maja Utca först över mållinjen. Hon betalade 23 gånger pengarna som vinnare men hennes tränare var inte lika överraskad som spelarna.
– Det var lite oväntat att hon skulle vara så bra med i starten men jag är egentligen inte så överraskad. Hon har gått bra hela tiden men haft dåliga spår och hamnat långt bak. Nu satt hon perfekt till, sa Sara Brodin.
De övriga V86-avdelningarna på Jägersro vanns av Photo Princess, som spurtade till enkel seger efter att ha serverats en fin resa av sin tränare Michael Lönborg, samt Carl-Otto Göranssons American Idol, som trots en stentuff öppning till ledningen (1.07,3 första 500 meterna) hade mod och styrka att hålla undan.
– Man blir faktiskt lite rörd när man kör en sådan här häst. Han fick jobba ordentligt för att komma till ledningen men vann ändå med lite sparade krafter. Det säger del, sa kusken Peter Ingves.

Dubbelt Hultman-Kihlström på Solvalla
På Solvalla hade hemmatränaren Stefan Hultman en lyckad afton. Han hade två hästar till start inom V86-spelet och båda fick, efter stor dramatik, segerdefilera tillsammans med Örjan Kihlström.
– Det klart att jag blev förvånad. Segern var klar för hans del och jag körde för att bli tvåa, sa Kihlström som ”fick” segern med Ponziopilato Stra efter att Twigs Voici galopperat i klar ledning kort före mål.
Team Hultman-Kihlströms andra V86-triumf kom också efter ett dramatiskt upplopp. I slutkurvan kunde inte Vernin Starlight gå med framförvarande häst men sedan kom han igen och på sant Örjan Kihlström-manér måttades segern in med liten marginal.

17 743 kronor för åtta rätt
Sveriges kanske bästa sto, Canaka B.F., fick lägga en del krut för att komma till ledningen och när attackerna kom bakifrån ur slutkurvan såg det ett tag kritiskt ut. Men väl understödd av Ulf Ohlsson sträckte den klassiga damen på sig och förföljarna kom aldrig i farlig närhet.
– Jag är nöjd. Hon stred tapper ända in i mål och…hon är bra! kommenterade hästens tränare Reijo Liljendahl.
Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris rundade av V86-omgången och där levererade Mats Karlssons Lord Capar (Thomas Dalborg) en praktfull lånspurt som räckte hela vägen.
Det gjorde att 317 system prickade in samtliga vinnare och för åtta rätt fick dessa 17 743 kronor. Sju rätt gav 208 kronor och sex rätt 24 kronor. Nästa vecka flyttar Onsdag Xpress norrut. Då är det Sundsvallsbanan Bergsåkers tur att arrangera V86 tillsammans med Solvalla.

Ola Johansson

Föregående artikelDagens Dubbel Åby 6/3-2014
Nästa artikelLunchdubbel Solvalla 7/3-2014