Lunchdubbel Solvalla 7/3-2014

417

LUNCHDUBBEL

 

Jag tippar LD-1 efter teorin att det blir en ganska rejäl öppning mellan 1 Gilmour, 3 Elit Sjöhammar och 7 Kebnekajse. Åke Lindblom brukar ju inte vara blyg och det är väl inte otänkbart att han skickar iväg Kebnekajse från start. Tror inte han kommer förbi varken Elit Sjöhammar eller Gilmour men lite färg på loppet kan han sätta. Min känsla är att Elit Sjöhammar inte heller kan ta sig förbi Gilmour av egen kraft men kanske släpper ”Hockey” spets om Adielsson testar en bit. Jag tror Elit Sjöhammar får spets även om det kan kosta lite och därifrån tror jag han blir svårslagen och jag ger honom tipset. Har dock en rolig idé som jag vill ha med, 8 Paradise Beach. Han är inte så tokig och skulle Fredrik B Larsson hitta ett bra slagläge så kan det bli intressant till slut.
9 Next Kronos står jag över. Litet frågetecken för formen och jag tror han är  bäst över medeldistans.

LD-2 är ett ganska öppet stayerlopp. Om 1 Scoot To Score är väl förberedd så kan han spåra detta runt om men frågan är om han är segermogen direkt efter att inte ha startat sedan September. Tar därför med en trio som kan utmana: 2 Ivory Accent, 5 Paranoia och 11 Rebellion. Ivory Accent har hittat en härlig form och han avgjorde enkelt senast. Utmanar från ett bra utgångsläge.
Paranoia överraskade mig rejält senast och är hon som senast så kan hon överraska igen. Får hon ett lopp på rulle så tror jag att hon är med där framme.
Rebellion kanske är bästa hästen i fältet men han har också ett spår som kan ställa till det. Men Kihlström inväntar väl att farten bedarrar och sedan kör han fram till dödens och då bör ledaren få bekänna färg. Men Rebellion har inte rosat marknaden ännu och har lite kvar att bevisa.

LD-1: 3,8
LD-2: 1,2,5,11
Min raka LD: 3-1
Min roliga LD: 8-1,5

Lycka till!

Föregående artikelResultat V86 5 mars 2014: Sahara Fairytale imponerade stort
Nästa artikelInför V75 Färjestad 8 mars 2014: Jennifer Tillman