Dagens Dubbel Åmål 3/7-2013

236

DDONSDAG

 

DD satt i lördags men 9,71 ggr är ju inte så att man slår kullerbyttor.
Idag är det Åmål som får den äran att leverera V86 och DD. Åmåls bana mäter endast 800 meter och upploppet är korta 105 meter. Därmed är ledningen guld värt och om det sägs att det är svårt att vinna från bakspår på Åby så är det ännu svårare på Åmål. Därför ska vi försöka hitta några spetsdrag att luta oss mot.

 

DD-1

1 Global Ninja är ganska snabb från start och även om 6 Brenna Boko kanske kan utmana om spets så är jag lite inne på att Magnus Jakobsson vill köra i spets. Jag tycker inte Brenna Boko är intressant spelmässigt och jag chansar helt sonika bort henne. Däremot vill jag ha med en luring som kan sitta i rygg på Global Ninja. 9 Peters Lucky Day kan förhoppningsvis smita ner i rygg på Global Ninja och med lucka till slut så har PLD en sylvass avslutning. Kan bli lite trafikproblem från start men jag hoppas Joakim Wallin löser det.

Rank: 1,9,6,3,11,4,5,10

 

DD-2

1 Leopard C.D är stor favorit och han lär ta hand om ledningen. Men jag tycker han är lite för stor favorit och jag vill gardera med en giftig utmanare och en utmanare som kanske kan få en bra start. 6 Super Otto är värst emot tycker jag. Han har mött tufft motstånd och har härdats och jag blir inte förvånad om han vinner från dödens.
7 Staro Denim är en luring med bra form. Han gick en stark slutrunda senast i ett rejält överpaceat lopp men såg fin ut och skulle Tillman träffa springspåret här så är han inte så tokig från start. Med lite klaff kan Staro Denim vara loppets överraskning.

Rank: 6,1,7,4,3

 

DD förslag

I DD-1 streckar jag två hästar: 1 Global Ninja och 9 Peters Lucky Day. I DD-2 vill jag ha med tre hästar: 1 Leopard C.D, 6 Super Otto och 7 Staro Denim.

DD-1: 1,9

DD-2: 1,6,7

6 kombinationer (vill man banta systemet så spikar man 1 Global Ninja i DD-1)

 

Min raka DD: 1-6

Min roliga DD: 9-6,7

 

Tvilling DD-1: Rak tvilling med 1-9

Tvilling DD-2: u-häst 6 mot 1,3,4,7

 

Drag till V86: I V86-1 är 8 Angelo favorit men jag tycker inte han var så märkvärdig i debuten för Svanstedt. Visserligen ett pensionärsgäng han möter men jag tycker definitivt man ska försöka fälla Angelo innan han visat mer. 2 Fraternity Party och 9 Premier League är mina drag. Ska dock varna lite för att Svanstedt ändå kan sitta i spets efter ett par hundra meter då han har tre hästar i loppet varav alla är väldigt raska från start.
2 Johan Roc i V86-5 spikar jag. En rätt så fin häst med bra kapacitet som jag tror nyper av detta motståndet.
3 Agobra Darling i V86-6 låter man ganska uppåt kring. Chansspik för den modige…

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelVärldsrekord i Bollnäs!
Nästa artikelHoppas få fira efter Sprintermästaren