Dagens Dubbel Gävle 22/2-2014

969

DDTIPSET

Härligt att dubbeln satt i torsdags på Åby. Fina 55,87 i odds får man vara nöjd med. ”Luddes” Archangel Am var snäppet bättre än de övriga och tog hem loppet den tunga vägen. Intressant häst att hålla ögonen på under året.

Det är två hyfsat svårlösta lopp på lördag och det kan bli ett bra odds. I DD-1 är 10 Finish Future favorit men jag väljer att gå mot honom i tipset även om han får plats på kupongen. 4 Tricky Track har jag jagat ett tag och nu hoppas jag att han får in en fullträff. Tränare Liljendahl säger att han kommer vara bättre till denna starten och jag ger Tricky Track en chans till.
Plats får också 8 Poisson som får Erik Adielsson i sulkyn denna gången. Stall Westholm är i fin form och Poisson ska inte viftas bort trots åttondespåret.

DD-2 är ett lurigt lopp. Jag spelar efter teorin att 2 Verymuchkiss Karsk spetsar och då tror jag han blir svårslagen. Han vann senast trots att han inte var som bäst för dagen och enligt Peter G Norman kommer han vara vassare till denna starten.
Vågar dock inte lita fullt ut på honom utan dubblar med 9 Castor Boko som är en riktigt bra häst. Kanske inte är någon fördel med 2640m för honom men jag tror inte heller att det ställer till några större besvär för honom. Får han en resa i ryggar så kommer det att gå undan till slut, var så säkra.
Skulle gärna haft med 10 Rooibos och 11 Costatantisoldi på bongen också men jag tycker det blir för dyrt. Och pratar vi outsiders ska man inte heller glömma 1 Mercury Broline som kan avsluta bra. Tror dock att läget blir en fälla för hans del.

DD-1: 4,8,10
DD-2: 2,9
Min raka DD: 4-2
Min roliga DD: 4,8-2

Några intressanta drag på V75 har jag även vaskat fram. I V75-1 känns ett lås med 2 Chapeau och 6 By Air vettigt men jag spelar inte utan 11 O.U.Glide. Hon avslutade sylvasst senast och är i toppform.
1 Shockwave i V75-2 har jag spelat några gånger utan lycka. Hon är i bra form och har ett bra läge, skrällduglig! Men mest tror jag på 10 Stirling Allstar som imponerat på mig. Hon var grym senast när hon fick stryk av en så bra häst som Beatasine och jag tycker hon skulle vara favorit här.
I V75-3 tycker jag man ska gardera 8 Amaru Boko då han helt enkelt blir för stor favorit på en distans som han inte testat i sin nya regi. Ta med 1 Francais Du Gull, 5 Labero Broline och 7 Winning Love. Även 4 Tidied Accelerator kan vara värd ett streck, han är en stark tuffing när han presterar på topp.
Bästa spiken i omgången tycker jag 4 Tintin i V75-4 är. Han är klassen bättre än motståndet trots sin orutin. Galopp mot!

Lycka till!

Föregående artikelInför V75 2014-02-22: Stamping är rejält i ordning!
Nästa artikelNu Gävlartravet i mig ska Harryhingsten få på nötterna!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.