Dagens Dubbel med Extra V75 tips Åby 28/5-2014

548

DDTIPSET

 

DD-1 är ett öppet och spelvänligt långlopp. 6 Monte Major blir favorit men det är givet att gå mot för mig. Det är inga duvungar han möter här. 1 Sir Mathijs gjorde en bra insats senast och kunde inte hänga med när tempot växlades i sista sväng. Lång distans bör passa fint och även om han troligtvis inte får spets så bör han få en bra resa.
2 Hertig Shim och 3 Falcon Håleryd är tidiga bud. Två bra stayers som alltid avslutar vasst.
8 Zonguldak har jag missat två gånger nu och jag kan ju inte göra det en tredje gång. Han har verkligen hittat stilen och kommer vara långt framme här.
9 Maffioso Face har lopp i kroppen efter ett längre uppehåll pga en olycka på banan om jag inte minns fel. Han gick fint senast och han har ett spännande smygläge. Vi får väl se om Ludde tycker det är en häst man ”smyger” med…
10 Zinedine Bob trodde jag en del på senast när han startade på Charlottenlund men då blev det galopp. Om formen är intakt så kommer han fälla många till slut.
Jag skulle gärna haft med ännu fler från tillägg men då blir DD-systemet för dyrt.

I DD-2, tillika finalen av Konung Gustav V:s Pokal, smärtar det mig lite att spika 4 Amazing Man då jag har lovordat 2 Rolex Bigi som en blivande stjärna. Det står jag fast vid men Amazing Man är just nu en större stjärna. Han joggade ifrån motståndet i kvalet och såg helt lysande ut. Det som kan fälla honom är om Rolex Bigi får sitta still i rygg på honom till upploppets början. Då har han en vansinnig speed. Men jag tror att Veijo Heiskanen har avgjort striden tidigare än så.
Amazing Man och Rolex Bigi tycker jag sticker ut över de andra och jag blir lite besviken om de inte är etta och tvåa i mål. Vidöppet bakom och torskar de två förhandsfavoriterna så skjuter nog värdet iväg rejält.

DD-1: 1,2,3,6,8,9,10
DD-2: 4 Amazing Man
Min raka DD: 1-4
Min roliga DD: 2,3,10-4

Tvilling, lopp 9: u-häst 10 mot 1,2,3

V75-1 är finalen av Drottning Silvias Pokal och den är mer öppen än Kungapokalens final. Varning för 3 Air Frame med Björn Goop. Hon är en tuffing och jag tror hon kommer avgöra detta på styrka. Men även 1 Mellby Briolett är tidig liksom skrällen 6 Lotuscherie som Erik Adielsson säkert kommer hitta en fin position åt och när han avlossar hennes bössa till slut så kommer ekipaget att fälla många.
6 Clara RC är klar förstahäst för mig i V75-2. Hon är helt ok från start och skulle hon få överta spets tror jag hon blir svårstoppad. Men jag vill varna kraftigt för 2 Beverly Boko som gick ruggigt bra sista 800 senast. Hon fick gå först i tredjespår då men kämpade bra till tredjeplatsen. De 800 metrarna gick på 1.10 blankt. Får hon en lite behagligare resa denna gången så kan hon absolut överraska.
Det blir väl full laddning för 5 Magic Tonight i V75-3 och från spets blir han väl svårslagen. 2 Solvato och 7 Occhione Jet är det väl som kan utmana. Är man ute efter en riktig susare så har 6 Amour Rapide en sylvass speed att tillgå när han är på humör.
5 Happy Days i V75-4 är nog en häst som egentligen hade kunnat tävla i V75-7 men nu får han nöja sig med att spöa detta motståndet fram- och baklänges. Letar man ett miljondrag så är 3 Montdore ingen tokig häst. Tvärtom så är han faktiskt ganska duglig och kan vara ett kul platsspel för de som gillar sånt 🙂 Ska han vinna så måste favoriten ha en usel dag.
Två varningar i V75-5 som känns öppet: 5 Erica och 13 Global Nirvana. Erica trodde jag mycket på senast och hade Jansson kört lite annorlunda så tror jag hon hade kunnat utmana. Klarar hon bara spåret här så ska ni få se på ett speedryck som heter duga.
Global Nirvana trivs betydligt bättre på Åby än vad hon gör på Solvalla och med lite klaff under loppet så kommer hon vara med långt framme.

Ett litet chanssystem lägger jag ut här till en väldigt öppen V75:a

V75-1: 1,2,3,5,6,10
V75-2: 1,2,6,9,10
V75-3: 5 Magic Tonight
V75-4: 5 Happy Days
V75-5: 5,13
V75-6: 1,2,3,6,8,9,10,11,12,13,15
V75-7: 4 Amazing Man

660 rader/330:-

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelRoger Walmann om EXTRA V75 28 maj 2014
Nästa artikelPanne de Moteur, Truculent och Raja Mirchi inbjuda till Hugo Åbergs

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.