Roger Walmann om EXTRA V75 28 maj 2014

267

roger_walmann_dubbel

En häst som ligger extra nära hjärtat.
För Solvallatränaren Roger Walmann är D’One mycket riktigt ”the one” som
ordleken med namnet betyder.
D’One blir favorit i Drottning Silvias Pokal med nära miljonen i förstapris under Extra V75 på onsdagen.

En topphäst i mycket bra författning från ett knepigt spår. Ungefär så kan man sammanfatta det Roger Walmann har att säga inför de fyraåriga stonas kungliga lopp på onsdagen.
Solvallatränarens favorit blir också spelarnas favorit i Drottning Silvias Pokal som inleder den extrainsatta V75-omgången på Åby.
D’One har världsrekordet för treåriga ston över medeldistans med bilstart. I höstas travade hon 1.12,9 vid seger på Solvalla och ett par starter efter bärgade hon segern i de treåriga stonas stora uppgörelse Svenskt Travoaks.
Roger Walmann är något av nyckeltränare under onsdagens Extra V75. Han har fem fina hästar med sig varav tre startar i drottningens pokallopp.
– Bästa chansen av de tre? Jag kan inte sticka under stol med att jag har min förkärlek för D’One som nog är den bästa i den trion, säger Solvallatränaren.

Sjuk i påskas
Roger Walmann tippar att stoet också är stallets bästa chans i omgången.
Trav är trav, kors i taket och inget är säkert på förhand. Men så är det.
– Ingenting är ju ”normalt” och egentligen kan vi inte sia något på förhand i travet. Men det känns bra i alla fall. Årsdebuten blev ju senarelagd då hon fick hög feber och var jättesjuk i påskas då vi skulle ha startat. Sådant kan ha dragit ner henne. Men jag var nöjd med det jag såg i kvalet och årsdebuten att jag måste tro på henne ändå. Normalt sett bör hon ha gått framåt och hon känns också mycket fin i träningen.
Vad tror du om formen så här i årets andras start?
– Den är närmare 90 tänker jag. Kanske det inte räcker för att vinna nu från det här läget men jag vill gärna tro på den här hästen. Och hon brukar kunna göra loppen på egen hand. Som det känns kommer vi med en häst i näst intill toppform och planen är att hon ska gå barfota runt om den här gången.
Vad säger du om dina andra hästar i loppet, Mellby Briolett och Blue Martini Ås?
– Det är egentligen hårfint om chanserna mellan D’One och Mellby Briolett då den senare ju har läget och helt andra förutsättningar om det skulle bli stiltje i loppet. Innerspåret är bra då vi har open stretch på Åby och hon kan vara långt framme. Hon var jättefin i kvalet och går barfota som vanligt. Läget talar emot Blue Martini Ås men med klaff är hon långt framme då hon ju är väldigt snabb på en kortspeed. Hon är ingen häst som trivs barfota.
Stallet har fina chanser överlag. Curtsy Hanover (V75-2) har gjort tre starter i Sverige och visat sig riktigt kvick. En av de speedigare du har just nu?
– Ja, det tror jag. Hon står lite hårdare inne nu än normalt men ston är ston och jag tror inte att hon är så mycket sämre än de andra. Men det måste klaffa lite grand då hon inte kan gå fram och göra loppet själv.
Slutligen Magic Tonight (V75-3) som ni fick en inbjudan till Elitloppet med. Men ni valde att stå över?
– Det var ett självklart beslut och vi hoppas att det kommer fler chanser. Vi var väldigt nöjda med honom i Köpenhamn (Copenhagen Cup) och han har varit fin efteråt hemma och är en av dem som ska räknas. Jag tror nog att Örjan kommer att prova för ledningen, men om han kommer dit och vad som händer om det blir spets med press och så…ja allt är oklart då alla dessa hästarna är så ruggigt jämna.
Men bästa chansen i Extra V75 tror du D’One har ändå?
– Jag gillar alla hästar jag har med mig på onsdag men som ni förstår har jag en förkärlek för D’One.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Mantorp 31 maj 2014: Fölungen som hittades i hagen
Nästa artikelDagens Dubbel med Extra V75 tips Åby 28/5-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.