Dagens Dubbel Solvalla 17/4-2013

214

DDONSDAG

 

Tyvärr ströks Big Sky Hurricane i DD-1 i lördags och det blev återbetalning. Det blev en enkel uppgift för Going For Gold Zaz när han väl fått komma till spets. Han var ensam på banan och det kanske han hade varit även om Big Sky hade varit med men det svaret får vi vänta på. Anledningen till strykningen är jag inte helt hundra på men vad jag förstått så ska hästen inte ha känts så bra som man hoppats på i värmningen. Hästen ska alltid komma i första hand och det är bättre att stryka än att chansa och riskera något.

I DD-2 gick det bättre. Min tipsetta El Mago Pellini fick ett fint lopp i ett lopp med ett rejält uppskruvat tempo och han spurtade till sig vinsten enkelt. Mitt drag Fighter Gull gick också klart bra och blev tvåa och den tvillingen satte vi fint till smaskiga 105 ggr degen! Och mitt drag Maraton Broline i V75-2 gjorde inte heller mig besviken när hon vann till nästan 13 ggr. Hann också få upp segerförhoppning (nåväl, nästan i alla fall) med Pärlspånt i kallblodsloppet (hon blev tvåa). Spelformen känns lite på G och vi får hoppas att den infinner sig på allvar och att den håller sig kvar ett tag!

 

DD-1

Åke Lindblom är en friskus som inte kommer att lägga sig på rygg med 3 I Saw You. Han är väldigt rask från start men det är även 1 Shaq Is Back och 2 Amaru Boko. Jag är inte helt övertygad att Jorma kommer ladda med Amaru Boko då siktet är inställt på större uppgifter men samtidigt är Jorma Jorma och man vill såklart visa att man har en häst som duger till de större uppgifterna. Intressant inledning att vänta. De yttre förutsättningarna ser ut att bli gynsamma och jag blir inte överraskad om det blir en 08-07 inledning och varvning på under 1.11. Men jag tänker inte spela någon av de tre kusarna även om de är väldigt bra. Jag tror helt enkelt att 4 Fricition kommer att ånga på som en ångvält. Håller han bara ihop travet så vinner han detta. Han var inte tom senast när galoppen kom och man låter ganska uppåt från stallet.

Men jag vill ha med en outsider också om det skulle gå alldeles för toksnabbt där framme. 9 Rutger Raket ska normalt sett inte kunna slå detta motstånd men han är i fin form och har ett intressant smygläge. Med rätt resa så kan han avsluta rappt och klaffar det till max här så är han inte helt borta.

Rank: 4,9,2,3,1

 

DD-2

1 Bazire Brodde är rask från start och jag tror han kan hålla upp innerspåret. Thomas Uhrberg åker till Solvalla med en häst och jag tror inte att han tänker köra för andrapriset. Thomas låter ganska uppåt kring chansen och han får mitt tips. Senast gick han ok sista biten i ett sprinterlopp men jag får känslan att hästen är bättre över medeldistans och Thomas kommer nog dra på i ett ganska bra tempo om han kommer till spets. Men det är kvalificerat motstånd ekipaget möter och jag vågar nog inte gå rätt ut på honom. Jag vill fylla på med några hästar bakom som kan utmana. 3 Caddie Geisha tänker jag ge en chans till då hon fått ett fint läge och kan avsluta mycket rappt men jag ska samtidigt säga att jag inte imponeras av hennes inställning sista biten. 14 starter utan vinst talar ändå sitt tydliga språk men hon har avslutat väldigt vasst i de tre senaste loppen och har tre raka andraplatser. Kanske kan det bli full pott denna gången.

Jag tänker ge 4 Staro Fendi en chans då han är väldigt lite betrodd denna gången. Visserligen bör han få det tufft att vinna här men en liten slant kan han vara värd.

6 Robis Sara är ingen tokig märr och hon har lopp i kroppen. Jag tycker hon gjorde det helt ok i senaste loppet och har säkert gått framåt en aning med det. Är tuff och rejäl och ska räknas tidigt här.

9 Queasy kanske ändå är berättigad favorit, han gjorde det riktigt bra senast och det var inte några bluffar han slog då. Kommer säkert få en fin resa och är garanterat med i segerstriden. Kanske är dumt att gå mot honom men han har bakspår och jag vill se att han kan vinna därifrån också innan jag köper honom helt som klar favorit.

Sista strecket går till 10 Quite Charming. Han gick ett riktigt start slutvarv senast ute i tredjespår och tog fram skallen sista biten för att hålla ut två bra avslutande kusar som liftat med sista biten. Tränare Båth låter ganska uppåt trots läget och jag tror Quite Charming ska räknas tidigt.

Rank: 1,6,10,9,3,4

 

DD förslag

I DD-1 vill jag ha två hästar:  den troliga 4 Fricition och den roliga 9 Rutger Raket.

I DD-2 fyller jag på med några hästar: 1 Bazire Brodde, 3 Caddie Geisha, 4 Staro Fendi, 6 Robis Sara, 9 Queasy och 10 Quite Charming.

Jag gör några olika bongar för att fördela insaterna.

DD-1: 4

DD-2: 1,3,6,9,10

5 kombinationer (denna DD tror jag mest på och här tycker jag man ska lägga det mesta av insatsen)

DD-1: 4,9

DD-2: 4

2 kombinationer (rysar-DD som jag tycker är värd ett par guldslantar som mest)

DD-1: 9

DD-2: 1,6,9,10

4 kombinationer (skräll-DD som jag tycker man ska lägga lite mindre insats på) 

Min raka DD: 4-1

Min roliga DD: 4,9-6,10

4 kombinationer

Tvilling DD-1: 4-9

Tvilling DD-2: u-häst 10 mot 1,3,4,6,10

Bästa spiken på V86: 15 New Line i V86-4. Första starten i regi Åke Svanstedt. Kommer att krossa samtliga.

Draget på V86: 5 Air Gunner i V86-1 är löjligt bortglömd. Tar ner favoriten över upploppet.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.