Dagens Dubbel Solvalla 19/2-2014

326

DDTIPSET

Igår satt dubbeln på Jägers men jag tycker det var en smula fattigt betalt med 16,79 ggr. Men Malmqvist var uppåt kring 12-oddsaren Alec Hornline (9% på V64) i intervjuerna från stallbacken och då sjunker oddset. Angående Roger Malmqvist så var det första starten för hans stall och honom ska ni passa framöver. Han har flyttat från Solvalla ner till Jägersro och håller numera till på Vombs nygård som ägs av Lutfi Kogjini. Det vi såg igår av Alec Hornline tror jag är en försmak av en nytändning för stall Roger Malmqvist.

DD-1 på Solvalla är ett sprintlopp. Favorit är 7 Polar L.B men jag chansar bort honom. Jag tror att 6 Beebop Laday är före honom och får överta spets och då blir hon svårslagen och jag ger henne tipset. Visserligen kan hon få svar om ledningen men min känsla är att de flesta innanför är nöjda med ryggen på Beebop Laday. Vill dock ha med två allvarliga utmanare från bakspår och det är två Timo Nurmos tränade hästar. 9 Disney Tooma och 11 Checco Boko är båda fina sprinters och framförallt Disney Tooma har ett trevligt läge. Startsnabb rygg i 2 J.L’s Buv och sitter Adielsson och Disney bra till 3-400 kvar så blir det åka av. Men Checco Boko är den bättre hästen av de två och har ett lopp i kroppen efter vila. Med minsta klaff så slutar han långt fram.

10 Yoga Brick i DD-2 såg väldigt fin ut vid vinsten senast och det var på lätta ben som hon sprang i mål. Goop satte sig i dödens med varvet kvar och avgjorde enkelt via 1.13,7 sista 1000. Gör hon om den prestationen så räcker det en bra bit. Men från tillägg startar troligtvis värsta motståndaren 14 Caramella B.F. Även hon gjorde det mycket bra näst senast vid vinst och jag tror att loppet står mellan dessa två. Finns ett par intressanta outsiders men systemet blir för stort om de ska få plats. Vill dock ändå nämna framförallt 7 Pinyata Gel som eventuellt ska testas barfota runt om men även 12 Valnes Chilly är skrällduglig. Kan vara ett kul minispel att göra en liten bong med dessa två mot 6 Beboop Laday i DD-1

DD-1: 6,9,11
DD-2: 10,14
Min raka DD: 6-10
Min roliga DD: 6-14 (en rak Ulf Ohlsson)
Outsider-DD: 6-7,12

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Kalmar 19/2-2014
Nästa artikelDet är Finlands dag idag!