Dagens Dubbel Solvalla 24/7-2013

242

DDONSDAG

 

DD tipsen till Axevallas trippeltrav gick inget vidare. Inte mycket till flyt får man säga. Mest irriterad är jag över att jag helt sonika valde bort Beckman på lördagens DD. Anledningen till det var för att jag trodde Svanstedt skulle köra i spets med Beckman (det hade han nämligen aviserat) och då var min tanke att han skulle få press från Scouby Djob (som istället fick spets och drog i ett stenhårt tempo) och att det skulle öppna upp för någon av mina idéer. Men Svanstedt ändrade taktik när Jorma kom farandes bakom Scouby Djob och släppte välvilligt. Men med detta sagt så är jag mest irriterad på mig själv och inte på att Svanstedt ändrade taktik för när det gäller trav så är i stort sett inget hugget i sten och kuskarna måste kunna ändra taktik efter hur hästen känns osv. Det känns ju naturligtvis extra surt att få in Avanti L.M (som jag varnade för) DD-1 (fick dela vinsten med Le Mat) och att oddset med Beckman blev smaskiga 136 ggr degen 🙁 Grrr! Men ingen idé att gråta över spilld mjölk utan vi tar nya tag. För övrigt så är jag nöjd med söndagens drag. October Kronos visade att insatsen senast inte var en engångsföreteelse och denna gången var han mer reglerbar och spårade runt om i bra stil. Dessutom avgjorde Ivar Sånna i säker stil.
V86 är tillbaka på Solvalla ikväll och därmed ska även en DD omgång avgöras på huvudstadsbanan. 

 

 

DD-1

7 Tidied Accelerator tror jag är bästa hästen och normalt sett vinner han detta oavsett hur det blir sprunget. Örjan upp denna gången är ett plus och jag hoppas han kör framåt direkt. Spik!
Ska man gardera så är det ganska öppet bakom men 6 Seabiscuit, 9 Lass Inspiration och 10 Digital Darling är främsta motbuden.

 

DD-2

Jag tänker chansa bort favoriten 10 Stylish Hanover. Det är bakspår över den korta häcken och dessutom ska hon troligtvis går med skor runt om, inga plus! Jag tänker istället spela med fem andra intressanta hästar: 1 Pippi, 2 Rose Hill Dream, 4 Quarantine, 7 La Contessa och 9 Bella Toscana. Pippi laddas för spets och ska köras där, outsider. Rose Hill Dream, perfekt läge. Är tuff och tål att göra lite jobb ute i spåren. Quarantine är en riktigt bra sprinter enligt stallet. Kihlström lär servera henne ett fint lopp och det kan bli körning och en klassisk Örjan när han måttar in över upploppet. La Contessa är löjligt lite streckad, inte alls någon tokig häst. Kan avsluta riktigt rappt! Bella Toscana tycker jag är klart intressant. Smygläge och rygg på en startsnabb häst. Skulle hon få ett rygglopp med klaff till slut så är hon riktigt snabb i benen sista biten, se upp!

 

DD förslag

Jag spikar 7 Tidied Accelerator i DD-1 och spelar med fem hästar i DD-2: 1 Pippi, 2 Rose Hill Dream, 4 Quarantine, 7 La Contessa och 9 Bella Toscana. Ni som gärna vill ha med favoriten tar naturligtvis med 10 Stylish Hanover också.

DD-1: 7 Tidied Accelerator
DD-2: 1,2,4,7,9

5 kombinationer

Min raka DD: 7-2
Min roliga DD: 7-7,9

Tvilling DD-1: u-häst 7 mot 1,2,9
Tvilling DD-2: u-häst 9 mot 1,2,4,7,10

 

Drag till V86: Jag rekommenderar starkt att man garderar 9 D’One i V86-1. Tränare Walmann säger att hon inte gillar att gå i ryggar, är stänkrädd, och det finns en klar galopprisk. Sköter hon sig så är väl chansen ganska god att hon rundar till vinst men jag garderar! 2 Air Frame och 3 Mythical Fortune är mina första streck men även 6 M.T.I’MEasygoing känns intressant. 10 Ragata är också given på kupongen, bra form!
I V86-2 rekommenderar jag att ta så många ni har råd med. Ingen nämnd, ingen glömd… Svårt lopp!
1 Drew Brees i V86-3 kanske är stenklar men jag tänker göra ett försök att fälla honom. Jorma och innerspår brukar vara bra, en av Sveriges vassaste kuskar från spår 1. Men däremot är han inte en av Sveriges bästa kuskar i voltstart och jag inbillar mig att det är lite galopprisk för Drew Brees. Jag tänker fylla på med 6 Ponziopilato Stra, 9 Open Mind Bi och 13 Yamani Hornline. Yamani Hornline är tillbaka efter skadeuppehåll och kanske behöver något lopp i kroppen. Men Fajersson har ändå valt att åka till Valla och jag tror inte hon kommer köra ett prepare lopp. Han är urstark och kan knäcka de flesta från dödens.
Om 1 Kentucky Hall kan hålla upp spets i V86-4 så är det inte omöjligt att han spårar runt om. Connie har fortsatt bra snurr på stallet!
1 Carelin i V86-5 har fått ett för honom uselt läge. Tas försiktigt från start men kan ändå runda det lilla fältet. 2 Breakbumper kanske är värsta motståndaren men se upp med 7 Sir Ratzeputz som kanske ska gå barfota runt om för första gången!
En eller alla i V86-6 tycker jag. Svårt lopp. Faktum är att omgången känns lite småklurig och känslan är att det kan bli ganska bra utdelning!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

Föregående artikelJim Oscarsson om sitt livs chans
Nästa artikelDamfotboll damfotboll damfotboll…