Dagens Dubbel Solvalla 8/5-2013

246

DDONSDAG

 

Blir lite trött på mig själv. Burning Line Gral, som vann DD-1 i lördags, är en kuse som jag ofta vurmat för och jagat en del. I lördags valde jag bort honom i mina tips eftersom han gjorde en ganska slät figur i loppet innan lördagens. Så då får man bära dumstruten när han vinner. Suck. Föga tröst när Åke satte dit New Line i DD-2. Han ser riktigt fin ut New Line. Nästa start blir troligtvis i Harper Hanovers under elitloppshelgen. Spännande!

Det blir lite kortare tips denna onsdag. Håll till godo.

 

DD-1

Testar med fyra streck i DD-1, två troliga och två roliga. De troliga är 2 Ninepoints Charlie och 11 You Two. Ninepoints har mött mycket tuffare motstånd än detta och har gjort det helt ok. Nu går han ner i klass och från ett bra läge är han ett tidigt bud. You Two gör andra starten för Åke Svanstedt. Högkapabel häst som rundar många om han sköter sig.

De roliga är 1 Zorro Izarda och 4 Chase Dreamcatcher. Zorro är medelsnabb från start och kanske kan få rygg ledaren. Med lucka till slut kan han överraska. Gjorde inget vidare lopp senast men jag tror Zorro kommer vara bättre till denna starten nu när han har lopp i kroppen. Chase har gjort två starter i år och gjort det klart bra även om det har varit i lite enklare gäng. Vinst från dödens i årsdebuten och senast en bra avslutning till andraplatsen. Nu sitter duktiga lärlingen Sandra Svensson i sulkyn (som för övrigt slog Chase i senaste loppet, då bakom Silvinho Bob) och de är inte alls avsågade trots tufft motstånd.

Rank: 2,11,4,1

 

DD-2

Jag låser detta loppet lite fräckt med 9 Aroma Grim och 10 Eleanor Rigby. Jag chansar bort 4 Peignoir som, om inte jag fått felaktig info, ska gå med skor. Hon är inte borta för det men helt klart bättre utan dojor. Inte omöjligt att hon sitter i spets här men jag tror ändå hon får svårt att stå mot två starka avslutare i Aroma Grim och Eleanor Rigby. Eleanor är det roliga strecket av de två. Hon har lopp i kroppen och har en mycket giftig avslutning att leverera. Aroma Grim har å sin sida knallform och det kan fälla avgörandet.

Rank: 9,10,4,1,2,7,11

 

DD förslag

Jag streckar 1 Zorro Izarda, 2 Ninepoints Charlie, 4 Chase Dreamcatcher och 11 You Two i DD-1. DD-2 låser jag med 9 Aroma Grim och 10 Eleanor Rigby.

DD-1: 1,2,4,11

DD-2: 9,10

8 kombinationer

Min raka DD: 2-9

Min roliga DD: 4,11-10

 

Tvilling DD-1: u-häst 4 mot 1,2,11

Tvilling DD-2: 9-10

Drag till V86: 3 Pinot Ribb i V86-2. Tuff och fartfylld dam som årsdebuterade med den äran. Se upp!

10 Johnny B.Kemp i V86-1 ska troligtvis gå barfota runt om för första gången. Blir spännande!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.