Onsdagarna delas nästa år

208

image-2

Onsdagens stora riksspel delas mellan två banor.
Solvalla får hjälp att presentera tävlingskvällen med någon av banorna Åby, Jägersro eller Bergsåker.
Allt med start på prov i början av nästa år.
Om det blir V86 eller någon annan spelform bestäms senare.
Saxade tävlingar på onsdagar damp ner som en stor nyhet i travets Sverige i veckan. Det handlar om att två banor ska hjälpas åt att servera den bästa sporten som ska rymmas på samma kupong.
Kanske behåller ATG spelet V86 eller satsar på någon annan spelform. Spelet bestäms senare.
Det nya sättet att presentera onsdagsspelet gör att det kommer att gå betydligt snabbare att ta sig igenom en spelomgång.
– I dag tar det två timmar och tjugo minuter att köra en V86-omgång. Nästa år kortas tiden med en hel timme. En av de vanligaste synpunkterna vi får från publiken är ju att onsdagstävlingarna tar för lång tid så därför vill vi prova det här, säger Per Wetterholm, sportchef på Svensk Travsport, i ett pressmeddelande.
Två banor, varav den ena alltid är Solvalla, kommer att hjälpas åt att arrangera onsdagkvällarnas stora tävlingsdag. På spelkupongen ingår lopp från båda banorna växelvis och loppen är placerade så att det körs en ny avdelning var elfte minut.
Solvalla tävlar varje onsdag kväll tillsammans med någon av banorna Åby, Jägersro och Bergsåker.

Solvalla kompenseras
Banorna kommer att köra två tävlingskvällar – var för sig – men dela på värdskapet för onsdagens stora spel.
Solvalla ska kompenseras för de lopp som de trots allt måste avstå med den nya modellen. Enligt en intervju med ATG:s vd Hans Skarplöth i tisdagens Travronden kommer huvudstadsbanan att tillföras cirka 20 nya tävlingsdagar.
Svensk Travsports Per Wetterholm igen:
– I och med att två stora banor delar på arrangörskapet så finns bättre möjligheter att sätta ihop en intressant spelomgång. Fler bra lopp att välja bland. Jag tror det blir jättebra. Vi vill att onsdagsloppen ska hålla högsta klass, därför är det storbanor som gäller. Nu kan vi visa upp topphästar från hela Sverige varje onsdag kväll, och mer variation blir det ju samtidigt.

Fortsatt bra sport
Sporten på onsdagar kommer även fortsättningsvis att hålla hög klass. Enligt pressmeddelandet från Svensk Travsport kommer prispengarna att vara ungefär som dagens. Tanken är också att det ska bli försöksomgångar till finaler som Solvalla arrangerar ungefär var sjätte vecka.
Hur blir det för publiken när varannan avdelning avgörs på en annan bana?
– TV-publiken får mer action på kortare tid. För banpubliken blir det förhoppningsvis samma sak, under förutsättning att hemmabanan kan visa TV-bilder från den andra banan på ett bra sätt. Det är ett av skälen att vi valt storbanor, där finns alltid god tillgång till TV-skärmar på läktare och restauranger.
Om det blir förseningar på en bana, måste den andra vänta då?
– Nej, det kommer vara så pass gott om tid mellan loppen på respektive bana så en omstart eller två ryms inom schemat. Längre förseningar klarar vi också utan att den andra banan störs nämnvärt, säger Per Wetterholm.
Tanken är att den första delade onsdagen ska genomföras i början av februari nästa år.

Kanal 75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.