Dags för Summer Meeting 2014 att dra igång

312

varenowa-heat-motljus-sommar-79106

Travbanorna Åby, Halmstad och Jägersro inleder i vår ett samarbete med Bjerke i Norge och Charlottenlund i Danmark kallat Summer Meeting
Satsningen Summer Meeting handlar om en samordnad tävlingskalender från maj till augusti och olika aktiviter under banornas storloppsdagar.
Åker man över sundet från Danmark så går det att köra på E6:an ända till Norge. Det är längs den sträckan samtliga banor i Summer Meeting ligger.
– Vår första prioritet var att försöka ändra på tävlingsschemat vilket vi lyckades med redan för 2014. Det betyder att Copenhagen Cup nu körs 11 maj och Oslo Grand Prix 8 juni. Sedan följer Sprintermästaren i Halmstad 3 juli, Hugo Åbergs Memorial på Jägersro 29 juli och slutligen Åby Stora Pris 16 augusti, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.
Extra fokus sätts på hästägare, publik och framtida talanger. Två nya loppserier sjösätts: ”Summer Meeting Stayer” och ”Summer Meeting Talents”.
Ägaren till hästen som samlar flest poäng i stayerserien vinner ett hederspris i form av en studieresa värd 100 000 kronor.
I serien för talangerna får kuskar födda 1990 eller senare vara med. Det kommer att köras försök på banorna och sedan en final på Åby i samband med helgen med Åby Stora Pris. Vinnande kusk erhåller en studieresa värd 20 000 kronor.

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Romme 10/3-2014
Nästa artikelInför V86 12 mars 2014: O.P. har en stark avslutning