Daniel Redén inför V75 Långfredagen

39

image-2

Han är obesegrad hos Daniel Redén och har radat upp segrarna.
Nu är det dags för snackhästen Propulsion att göra årsdebut – efter ett riktigt vasst träningsjobb på Solvalla.
– Det är en fantastisk känsla att sitta bakom hästen. Han ger mig en riktig kick, säger Daniel Redén.

I travmedia har det redan skrivits om det berömda snabbjobbet på Solvalla förra veckan. Tillsammans med en annan av Daniel Redéns kanoner, Wild Honey, var Propulsion inne och luftade sig i ett skarpare jobb. Daniel Redén körde 1.12,5 över 1600 meter med en snabbare avslutning. Propulsion ståtar med fem raka segrar och är obesegrad i tre starter sedan han började tävla på svensk mark och för Daniel Redén i oktober i fjol. Den USA-födde femåringen är något alldeles extra och nu är det dags för årsdebut. Det sker på fredag i V75 på Färjestad där Propulsion går ut i Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal, som avslutar kupongen med 250 000 kronor i förstapris.
– Propulsion (V75-7) gick ett väldigt bra jobb på Solvalla och han kändes otroligt fin. Det bästa jag har känt honom någon gång. Det gick säkert nedåt 1.09,5 sista halvvarvet och det är en fantastisk känsla att sitta bakom hästen. Han är väldigt mäktig och ger mig som håller på med det här en riktig kick. Det är just en sådan här häst man letar efter, säger Daniel Redén.
– Han har känts väldigt fin i jobben hela vintern och jag är jäkligt spänd inför hans säsong. Jag hoppas att jag inte har fel men jag tror att han tar klivet och klättrar upp i högsta klassen. Vi har kunnat ta bort hängslena på honom och han gick utan dem i det här snabbjobbet. Hästen har lagt på sig många kilo i vikt i vinter och grovnat i kroppen. Det känns som att han har utvecklats en del.

”Min bästa chans – kan bli barfota”
Propulsion möter flera topphästar som också gör årsdebut i V75 på fredag. Där finns bland annat Fire To The Rain, Al Dente och Scacco Matto för att nämna några. Propulsion har bästa läget av dessa med spår tre bakom bilen. Han körs av Örjan Kihlström.
– Känslan är att han inte kan öppna så bra men han har varit väldigt vass till slut i loppen. Han mötte några kanoner i USA på slutet när han tävlade där och var ofta med där framme och vann även flera lopp. Här i Sverige har han gjort allt rätt och bara vunnit.
– Det är alltid lite svårbedömt när hästarna gör årsdebut och kommer ut efter ett längre uppehåll. Träningsjobb och tävling är inte samma sak. Jag kräver inte att han ska vinna men ser honom ändå som min bästa chans på V75, främst för att han är den hästen han är. Det kan bli barfota bak, men annars blir det skor runt om. Jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Daniel Redén.

”Är lite seg – som en långtradare”
Solvalla-tränaren har ytterligare tre hästar till start i fredagens V75 och kommenterar dem på följande vis.
– Trinity Zet (V75-1) gör årsdebut och tränar bra men har inte gått några hårdare jobb. Hon har tränat mycket styrka hemma och inte varit inne på Solvalla och gått i några snabbare farter. Hästen är lite seg, som en långtradare, och här tror jag att hon behöver loppet för att komma i form. Visst, det är en bra häst i grunden och läget är bra men jag ligger lite lågt med henne. Hon går barfota runt om och med jänkarvagn.
– Fighting Bax (V75-2) var bra även senast och gick en rejäl avslutning. Han utvecklas hela tiden och håller fortsatt fin form. Nu är det 20 meters tillägg och det blir nog tufft att runda alla den här årstiden, när det kommer ut flera vassa fyraåringar som inte har så mycket pengar på sig som står på start. Han behöver lite tur om han ska kunna vinna därifrån men hästen är bra. Skor runt om, även om han kommer att lättas lite i balansen.
– Martiniwithmuscle (V75-7) gjorde ett väldigt bra lopp senast och kommer mer och mer. Han har utvecklats sedan han blev kastrerad i vinter. Normalt sett räcker han inte mot Propulsion och läget är dessutom dåligt. Han får nöta på och jaga pengar. Barfota fram och jänkarvagn, säger Daniel Redén.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.