Derbykval

187

dd-tips dd-blogg

Många i den svenska travsporten håller en vinst i Svenskt Travderby som det mest prestigefulla man kan vinna. Det är definitivt en magisk aura som omger derbyt, det märks tydligt. Många vill vara med och ikväll är det dags för att se vilka som får de tolv åtråvärda platserna i 2015 års final. Dessutom är det ju även kval till derbystoet och även om det loppet inte är fullt lika prestigefull som det öppna derbyt är så är det ändå ett grupp I-lopp och givetvis en stor ära att få vinna.
Men jag vill börja med en annan sak innan vi går in på kvällens tävlingar. Läste igår en tweet från Jörgen Westholm som hänvisade till ett inlägg på hans hemsida som förklarade att han blivit falsk anklagad av en kvinna som heter Madeleine El Hanafi. Anklagelsen handlade om att Westholm skulle varit den tränare som pratat med Micke Nybrink inför Elitloppet och sagt att Vincennes som tränas av Fabrice Souloy måste vara dopad. Ni kan själva läsa inlägget på Team Westholms hemsida där det även finns en länk till kvinnans blogg. Jag går inte in mer på den biten för det blir alldeles för långt att förklara här, bättre ni läser det själva om ni är intresserade. Jag blev ganska nyfiken på denna kvinna vars namn jag aldrig tidigare hört och jag gjorde det som en väldigt stor del av jordens befolkning gör när de vill ha mer information om något: jag googlade hennes namn. Givetvis blev jag inte förvånad när det första resultatet är en länk till en tråd i Flashback som handlar om en utredning gällande en kvinna som sålt hästar och hundar för stora belopp utan att betala skatt. Resten av resultaten i sökningen var inte speciellt smickrande för hennes del heller. I ett flertal bloggar varnar man för att göra affärer med denna kvinna och jag vill med detta inlägg också bidra till att höja ett varningens finger för att ha något att göra med henne. Skulle ni av någon anledning komma i kontakt med henne så bör ni av allt att döma iaktta stor försiktighet!

Men nu till något betydligt trevligare, kvalen! Vi börjar med uttagningarna till finalen av Derbystoet. Ettan och tvåan i mål i de fem kvalloppen går direkt till final och får dessutom sällskap av de två bäst seedade treorna i mål. Jag kommer nedan lista vilka tolv kusar som jag tror gör upp om förstapriset.

Lopp 1, till final: 4 Evelina Palema och 10 Maya Gold
Lopp 2, till final: 4 Eileen Boko och 6 Olympia Tilly
Lopp 3, till final: 4 Centerline och 7 Emotion Boshoeve
Lopp 8, till final: 9 Olympia Gold och 10 Nancy America
De två bäst seedade treorna: 5 Somersault Sally från lopp 1 och 6 Staro Ironmaid från lopp 8.

Nu går vi över till uttagningarna för Krafft Svenskt Travderby 2015. Ettan och tvåan i mål i de sex kvalloppen går till final.

Lopp 4, till final: 2 XLNT Chili Tripel och 5 Al Dente
Lopp 5, till final: 4 Bullyoung och 10 Sorbet
Lopp 6, till final: 3 El Salvador och 9 Emmett Brown
Lopp 7, till final: 4 Flex Lane och 5 Nelle Atticus Jake
Lopp 9, till final: 1 Enrico di Quattro och 9 Cash Gamble
Lopp 10, till final: 2 Onceforall Face och 5 Eclipse Boko

Min raka DD: 9-5

Vinner Derbystoet 2015 gör Evelina Palema och vinnaren av Svenskt Travderby 2015 blir Emmett Brown.

Det brukar ju heta att det blir som regel dålig utdelning när det är uttagningar till diverse storlopp och jag tror inte detta blir något större undantag. Jag lirar möjligtvis någon tvilling och DD men V75-bongen lämnar jag blank och njuter istället av de mycket fina fyraåringarna ikväll.

I afton lutar jag mig tillbaka och låter sinnet insupa de prestationer vi får ta del av. Till er som lirar önskar jag ett stort lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.