Det lär bli mera av folkkäre On Track Piraten

108

Det lär bli mera av folkkäre On Track Piraten

Folkkäre On Track Piraten var tillbaka igen på torsdagen i ett lunchlopp på hemmabanan i Rättvik.
Comebacken slutade med en andraplats för tolvåringen med 18 miljoner intjänat och som det ser ut fortsätter karriären nästa år i och med de nya reglerna för hästarnas åldersgränser.

Efter drygt fem månaders tävlingsfrånvaro var det på torsdagen dags för comeback för On Track Piraten.
Stjärnan i Hans R Strömbergs stall har fått ta det lugnare sedan i april och formen var långt ifrån på topp. Rikard N Skoglund körde och avvaktade länge sist i kön med On Track Piraten som stod med 20 meters tillägg. 500 meter från mål lyftes hästen ut ett hack i banan och levererade en fin avslutning till en andraplats.
Vann gjorde en annan tolvåring, Going For Gold Zaz, som satt några hack framför och klev undan till en säker seger för tränaren Nicklas Westerholm.
1.12,5 över 2160 meter blev segertiden för Going For Gold Zaz, On Track Piraten travade distansen på 1.12,8.
Rättvikstravaren – Dalahästen ofta kallad – har under sina nio säsonger på tävlingsbanorna segrat i 46 av 166 starter och tjänat drygt 18 miljoner kronor.
Tidigare var det tillåtet för varmblodiga hingstar och valacker att tävla tolvåringssäsongen ut. De gränsen är nu höjd till 14 år, vilket öppnar för nya säsonger på tävlingsbanorna efter årsskiftet.
– Normalt sett ska han ju bara ha några månader kvar om det varit som förut. Men nu har de förlängt tävlingskarriären för travhästar så han får tävla två år till då om allt fungerar. Men han ska vara fräsch och fin om han ska fortsätta, sade Hans R Strömberg i en tidigare intervju.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAnalys V86 avd 3-6 från Tipsaren/Spelguiden
Nästa artikelInför V75: V75-favoriten har hittat helt rätt på mammas gata

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.