Dissar ryktet: ”Det är rent skitsnack”

119

Här är ett av de starkaste ryktena i travets ”silly season” just nu.

Att Björn Goop tar över träningen av Elitloppsvinnaren Timoko.

– Det där är rent skitsnack, säger tränaren Richard Westerink till Travronden.

Tio-årige Timoko vann Elitloppet för andra gången – och chockade alla framför tv:n och på Solvalla.

Även segerkusken Björn Goop var tagen efter segern.

– Det är stort alltså, det här är min hemmaplan känns det som och att få vinna med Timoko är ju sjukt stort, sa Björn Goop till Trav365 om segern värd 3,5 miljoner kronor.

Några timmar efter segern sammanfattade stjärnkusken sina tankar exklusivt i en egen krönika i Sportbladet.

”Jag blev lika chockad som alla andra, det kändes så oväntat att han skulle vinna nu igen, allt nu med honom är bara en bonus – samtidigt som det är en otrolig glädje och stolthet”, skrev han under söndagskvällen.

”Han är ett unikum”

Efter Elitloppet kommer alltid travets silly season igång på allvar. Var kommer stjärnhästarna från loppet starta nästa gång? Byter några hästar tränare? En av dem de ryktas mest om är Timoko.

Han tränas nere i Normandie i Frankrike av holländaren Richard Westerink, men efter årsskiftet faller Elitloppshästen för åldersstrecket för att tävla i Frankrike, eftersom Timoko är ”franskreggad”, men får exempelvis tävla fram till och med att han är 12 år i Sverige

Det har gjort att ett av travets just nu hetaste rykten dragit igång: att Timoko efter årsskiftet kommer till Sverige för träning hos Björn Goop på Lökene Gård i Kil i Värmland.

– Det är inte omöjligt, han får ju tävla i Sverige i två år till. Men det är ingen lätt uppgift att ta över en häst som Timoko, han är en av världens bästa hästar och att han som elvaåring skulle kunna göra lika bra eller ännu bättre – det är svårt. Samtidigt är han ett unikum, även som individ. Man vet aldrig, svarade Björn Goop på frågan om Timoko kunde hamna på hans gård i en intervju med Värmlands Folkblad.

”Kan de kasta i papperskorgen”

Nu väljer tränaren Richard Westerink att ta död på ryktet – fullständigt – i en intervju med facktidningen Travronden.

– En journalist frågade mig efter Elitloppssegern och jag sa att jag inte riktigt visste vad som händer när hästen blir elva. Om jag fortfarande får träna honom i Frankrike eller inte. Det var då snacket började komma igång, säger Westerink till tidningen och fortsätter:

– Men det där är rent skitsnack och den där artikeln kan de kasta i papperskorgen. De hade lika gärna kunnat skriva att hästen ska gå i träning hos min vän Hans Crebas för det stämmer inte heller.

Även Björn Goop tar ner ryktet till tidningen.

– Det kan jag ärligt säga att det stämmer inte alls. Richard Westerink äger hästen fram tills hästen är elva år och jag har inte hört vad han har tänkt sig därefter. Jag känner att det skulle vara en tuff uppgift, säger Björn Goop.

Nästa start för Elitloppsvinnaren Timoko blir i Finland och Kymi Grand Prix lördagen den 17 juni, som Björn Goop skrev i sin krönika i Sportbladet i onsdags.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet