Eftersnack V75 Bergsåker 5 mars

57

eftersnack v75 bergsåker

En 24-åring med två hästar på träningslistan och en 72-årig adelsman som går sin egen väg.
Det var duon som såg till att det blev miljonutdelning på Bergsåker.
– Efter att ha upplevt det här lovar jag att aldrig säga ett ont ord om någon som får tunghäfta efter en V75-seger, säger Jonas Edlund som tillsammans med Michael von Krusenstierna bjöd på två av historiens största V75-skrällar i Janne Sisu respektive Krusse.

Sällan har så många varit borta så snabbt.
När Janne Sisu stack huvudet förbi ledande Digital Archive i lördagens inledande V75-omgång sopade han bort över 1,2 miljoner inlämnade V75-system.
Kvar stod istället 11 334 med chans på sju rätt och jättepengar.
Och en nästan lika chockad tränare.
– Jag minns att jag såg att han skulle få luckan. Sedan är hela upploppet är som en dimma, berättar 24-årige Jonas Edlund ett par timmar efter sin första V75-seger som egen tränare.
Som son till framgångsrike amatörtränaren Lasse Edlund tog han ut licens för två år sedan och de två tränar nu tillsammans på heltid, även om det är på amatörbasis.
För familjen var det femte V75-segern, plus en i Finland med forne stjärnan Gims New Moon som var en lördagsprofil strax efter millennieskiftet.
– Jag var med redan på den tiden som 12-13-åring och minns V75-segrarna. När Gims Madde vann 2010 var jag gammal nog att sela, men även om jag blev otroligt glad kunde jag inte förstå hur euforisk min far blev.
– Jag minns att jag häcklade honom i flera månader om hur han stod där framför kameran och knappt visste vad han gjorde. Men efter att ha upplevt det här lovar jag att aldrig säga ett ont ord om någon som får tunghäfta efter en V75-seger. Det var obeskrivligt, berättar Jonas Edlund.
En skön seger var det också för kusken Ove A Lindqvist som gick segerlös från 44 V75-starter i fjol, men nu körde med millimeterprecision när han fann luckan från tredje par invändigt och hann dit på mållinjen.

Äldst genom tiderna
Men tro det eller ej, det skulle komma en ännu större överraskning.
Krusse var nämligen inte bara kallblodsloppets utan hela V75-omgångens minst spelade häst.
Michael von Krusenstierna må vara en stor profil inom jämtländsk travsport som fött upp och tränat fram åtskilliga dugliga hästar genom åren, men som kusk på V75 har han aldrig fått till det.
Förrän nu.
Från dubbla tillägg rundade Krusse större delen av fältet på insidan på sista bortre långsidan, tog sig ut i perfekt slagläge och knäppte Junifaks och Erik Adielsson på mållinjen.
– Det var bara tur den här gången. Jag hade inte tänkt gå invändigt och hade tur att komma ut i rätt tid. I dag var det bara tur, sade den anspråkslöse vinnaren.
Men säg den häst spelad på 0,24 procent som vinner utan tur.
Och säg den 72-åring som lyckas med konststycket att sätta dit den.
Enligt vad denne skribent erfar blev Michael von Krusenstierna därmed den äldste kusken i historien att vinna V75.
– Jag är jätteglad. Men det kommer att kännas ännu mer när jag upptäcker att jag vunnit, haha. Det får sjunka in när man kommit hem, konstaterade trav-Sveriges nye rekordhållare.

Stolt Strömberg tog dubbel
Resten av dagen gick mer enligt ritningarna.
Hans R Strömberg kunde åka hem som dubbelvinnare sedan först On Track Piraten och sedan Bottnas Commandeur båda närmast utklassat sina konkurrenter via tidig ledning för Johnny Takter.
– Det är hur stort som helst, helt fantastiskt. Jag har inte varit med om det förut, det är knappt så att man har två hästar till start på V75 så jag är väldigt stolt och glad, sade Strömberg.
Att sju V75-system lyckades finna alla rätt och belönades med över tre miljoner kronor vardera kunde de tacka ytterligare tre favoritvinnare.
Nämligen…
…Svante Ericsson som lugnt placerade nyförvärvet Blue Star Champion utvändigt om ledaren och visade sig bäst.
…Pierre Nyström som lät Ladyofthelake tåga runt motståndet i tredjespår på slutvarvet iklädd Färjestads tröja i SHL-loppet.
Det innebar också att FBK blev den stora vinnaren i ”SHL V75 Challenge” där man tog hem två av klasserna och således belönas med 100 000 kronor till klubbens ungdomsverksamhet.
Den tredje klassen gällande flest rätt på V75 under de senaste tio veckorna gick till Djurgården Hockey som får 50 000 kronor.
…Erik Adielsson som blåste förbi konkurrenterna över upploppet bakom egenägdeScellino Luis i en sällsynt känslosam seger.
– Jag älskar den här hästen. Jag har kört nästan 30 000 travlopp, varit med i den här sporten i 25 år. Till och med för oss som varit med så länge är det en dröm att få ha en så här bra häst. Det går inte att förklara förrän man har provat det.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.