Eftersnack V75 Bergsåker

46

ulf ohlsson hattrick

Efter ett hattrick på V75 dan före doppardan kan Sveriges flitigaste kusk unna sig en julsnaps på julafton.
– Jag är faktiskt körledig även på juldagen så det kanske kan bli två, sa Ulf Ohlsson efter succén på Bergsåker.

Den numera traditionella uppesittarkvällen med V75 dominerades i år av Ulf Ohlsson som svarade för ett hattrick på hemmabanan Bergsåker.
I V75-2 handlade det om mycket små marginaler när Canmore B.F. efter en stentuff resa utvändigt ledaren höll undan på målfoto före skrällen Quakerman.
Reijo Liljendahls treåriga sto såg inte alls bra ut i värmningen då hon galopperade, men var desto bättre i loppet.
– Vi var faktiskt inne på att stryka henne, men vi gjorde några korrigeringar. Sen gjorde jag en provstart och då kändes hon som vanligt, sa segerkusken Ulf Ohlsson.
– Hon gjorde en heroisk insats, inflikade Reijo Liljendahl.

Eklöfs sista V75-lopp
Reijo Liljendahl och Ulf Ohlsson kunde även räkna in en seger för Oh Goodness som bara var bäst i V75-3. Ulf Ohlsson kom bekvämt till ledningen efter 500 meter och med favoriten i spets blev loppet odramatiskt.
– Det här var min bästa chans på förhand och det löste sig perfekt, konstaterade landets flitigaste kusk som kör fler än 2 500 lopp i år. Men på julafton är det inga travtävlingar i Sverige.
– Det ska bli skönt, äta skinka och vara med familjen – och kanske ta en snaps. Jag är förresten körledig även på juldagen så det kanske blir två, sa Ulf Ohlsson.
En bit bakom vinnaren kunde vi konstatera att Bo Eklöf blev sjua med Mimi af Djupmyra i sin sista V75-start i karriären, som inbringar över 2 000 segrar.

Tomtegubben visade form…
Ulf Ohlsson var kvällens kusk på Bergsåker och fick visa upp ett stort register när han lotsade Öystein Tjomsland-tränade Valle Jerven först i V75-6.
– Han behöver smygare och lite ryggar att gå på, sedan fick vi rygg på Bodbäckssiv varvet kvar så det blev perfekt. Jag var inte säker, det är man inte förrän man skär mållinjen med den här rackaren, sa Ulf Ohlsson efter sitt hattrick.
Trea i kallblodsloppet blev självaste Tomtegubben som visade fin form dan före doppardan.

Emmy fick jubla
Emmy Hansson, 18, med licens på Dannero såg nästan chockad ut när hennes Google Håleryd skrällde i V75-inledningen tillsammans med hemmakusken Per Linderoth.
– Helt sjukt. Jag kan knappt fatta att det hänt. Herre Gud.
Google Håleryd gjorde fjärde starten hos Emmy Hansson som har två hästar på sin träningslista. Förutom femårige Google Håleryd även tvåårige lillebror Jack Håleryd.
V75-4 var ett treåringslopp som bjöd på många galopper på den svårbemästrade banan. Lars-Göran Söderberg serverade Collins ett lopp i tredje- och sedan andrapar utvändigt. Treåringen tackade för den fina resan och avgjorde enkelt in på upploppet.
– Det kändes jättebra redan i första sväng då Sally Steel galopperade. På förhand tyckte jag att det var den och min som var de bästa hästarna i loppet, sa Lars-Göran Söderberg.
Hårt i mål blev det i V75-5 där målfotot visade att skrällen Västerbo Exclusive och Leif Witasp nosade ut Dragon Powerfly i sista stegen.

Bergh vinnare på gamla hemmabanan
Robert Bergh var tillbaka på sin gamle hemmabana och Åbytränaren fick segerdefilera efter V75-7 sedan han dominerat loppet från start till mål i spets med Re Doc på utmärkta 1.12,2 över sprinterdistans. Linslusen A.U. utmanade hela vägen efter ett tungt lopp utvändigt ledaren.
Utanför V75-spelet visade Robert Bergh upp forne elitloppsvinnaren Nahar som vann direkt i sin comeback på svensk mark efter att spenderat hösten i Frankrike. 150 000 kronor var spetssegern värd.
Sju rätt på V75 gav 305 920 kronor till 58,85 vinnande system. Sex rätt gav 1 680 meter och fem rätt 121 kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.