Eftersnack V75: Han brukar kallas ”Världens bästa dalahäst”

95

Han brukar kallas ”Världens bästa dalahäst”

On Track Piraten börjar bli till åren men är still going strong.
På lördagen fällde han omgångens största V75-favorit i Eskilstuna.
– Han är en fantastisk individ som bara levererar, sa hästens tränare och kusk Hans R Strömberg.

Han brukar kallas ”Världens bästa dalahäst”. Det är ett bra epitet på Rättviks stolthet On Track Piraten. Tio år gammal är han fortfarande en maktfaktor i högsta klassen och det demonstrerade han när han stegade förbi dunderfavoriten Zenit Brick över upploppet i gulddivisionen.
– Jag hade lite flyt den här gången och fick ett smörlopp i rygg på Zenit Brick. Han travade inte riktigt 100 så jag var lite orolig, men han tog sig samman på upploppet och lyckades slå sig förbi sista biten. Det var häftigt!, sa Hans R Strömberg.
Det var karriärens tredje seger i Eskilstuna för On Track Piraten. Den första tog han som treåring i E3 Revanschen.
– Jag kommer så väl ihåg det loppet. Det var hans genombrott och då jag förstod att det här är något extra. Sedan dess har det hänt en hel del. Han är en fantastisk individ som bara levererar, sa Strömberg om sin enastående springare som vunnit 39 lopp och närmar sig 16 miljoner kronor insprunget.

Kvalité för derbyt
Lightningsky stod för dagens sportsliga prestation när han trots en ursinnig öppning, i vilken han tvingades släppa ifrån sig ledningen, hade ork och mod att komma igen och avgöra till överlägsen seger.
– Det finns kvalitéer i den här hästen som gör att han kanske, kanske kan vara med första helgen i september, sa tränaren Reijo Liljendahl och syftade på fyraåringarnas största lopp, Svenskt Travderby.
Även Mats Rånlunds Olle Rolls imponerade stort när han efter kort startgalopp och ett lopp i tredje par utvändigt spurtade hem sin sjätte raka seger tillsammans med Peter Ingves.
– Jag har ju känt att han i princip aldrig blir trött så jag förstod tidigt att det skulle räcka en bit. Hur långt beror på hur långt farten räcker för han har inte så långa ben, men än så länge har det räckt bra, sa hästens tränare Mats Rånlund.

Rundade av tävlingskarriären med seger
Dagens svepning stod storskrällen Dealwithakiss (V75-2) för. Körande Claes Sjöström kastade loss från kön ut på slutrundan och sedan det femåriga stoet pressat sig till ledningen in i slutkurvan sprintade hon ifrån motståndet till överlägsen seger.
– Jag är så otroligt glad. De betyder så mycket de här hästarna. Det har strulat lite under vintern och hon har inte fått ut allt, men i dag visade hon verkligen hur bra hon är, sa Kajsa Ljunghager med glädjetårarna rinnande nerför kinderna, innan hennes sambo tillika hästens tränare David Persson fyllde i.
– Hon är så här bra! I dag kunde vi köra utan skor och utan skydd och det gav en jäkla effekt.
Tanken var att Dealwithakiss skulle ha gått till avel efter förra starten men att hästen fick göra ett lopp till gav jackpot.
– Det är fantastiskt att hon får avsluta såhär. Som tränare vill jag starta henne mer men hon kommer få en fantastisk karriär i avelsboxen, sa David Persson.

För övrigt noterades att…
…V75 inleddes med en favoritseger. Efter en resa utvändigt ledaren kunde Globalsatisfaction till slut ta en säker seger i Håkan ”Hockey” Erikssons lopp. Den sexåriga hingsten tränas av Timo Nurmos.
…Henriette Larsen är ett namn att lägga på minnet. I lärlingsloppet körde hon ett taktiskt lopp i ryggar med Peter Untersteiner-tränade Staro Ivy Leauge. På upploppet satsade ekipaget allt och kunde spurta ner Ellieann.
– Det blev lite längre fram till slut än vad jag hoppas på men han gick hela vägen och var suverän, sa segerkusken efteråt.
…Ulf Ohlsson blev segerrikast denna lördag med tre fullträffar. Han satte även punkt för V75-omgången tillsammans med favoriten Sir Q.C som Catarina Lundström tränar.
…sju rätt på V75 betalade 15 462 kronor och att sex rätt belönades med 96 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa veckas omgång på Momarken då en ensam jackpotvinnare kan håva in minst 45 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.