Eftersnack V75 Jägersro LÖRDAG

27

christoffer

Det blev en riktigt grinig upptakt på den stora travhelgen i Malmö.
En som åtmnstone såg ut att halvtrivas i regnet var 28-årige Christoffer Eriksson.
Som en blöt uppladdning inför söndagens start i Derbystoet, spårade hemmatränaren gulddivisionen från start till mål tillsammans med Henrik Södervalls Arazi Boko.

Nykläckte travtränaren Christoffer Eriksson livnär sig till stor del på att köra lopp men driver även ett eget stall på Jägersro med 22 hästar.
Under lördagens tävlingar rådde den vanliga dan före dan-stämningen på Jägersro. Söndag eftermiddag har 28-åringen chansen att knipa en klassisk seger tillsammans med Empress Brodda från det egna stallet.
Empress Brodda hör till de mera betrodda hästarna i Derbystoet med en miljon kronor till vinnaren.
– Allt verkar bra med henne. Hon har gått sina lugna jobb inför den här uppgiften och jag har ingenting att klaga på, menade Christoffer Eriksson i ett försiktigt uttalande på lördagen.
Vädret saboterade mycket av stämningen dagen före den stora derbydagen på Jägersro. Det regnade ihärdigt men hemmatränaren Henrik Södervalls Arazi Boko klarade den hårda banan bra.
Christoffer Eriksson hade ett innerspår bakom bilen med Arazi Boko i gulddivisionen – Birger Bengtssons Minne – och släppte ingen inpå livet.
– Han gick bra men vi hade lite tur som kunde behålla ledningen – samtidigt som några av de andra slirade och inte kunde köra för fullt. Jag ville inte bjuda in dom andra på speed eftersom han är mera stark och valde därför att dra rätt så hårt, och det lyckades. Han hade rätt så trötta ben sista 50 men det hade de andra också, sammanfattade Christoffer Eriksson.
Arazi Boko är en ”sedelpress” som tjänat 531 000 bara under 2015.
– Det är fantastiskt att vinna på hemmaplan, det slår det mesta faktiskt, sa tränaren Henrik Södervall.

En obesegrad mister
Sjukdom höll obesegrade Mister J.P. borta från tävlingsbanorna ända till augusti i år. Efter comebacken på Åby var Björn Goops tvååringsstjärna redo att ta sig an några riktigt bra treåringar i Jägersros Stora Treåringspris.
Mister J.P. kunde enkelt sprinta till täten när bilen lämnade och det blev aldrig några problem under loppet heller. Björn Goop siktar nu på kriteriekvalen på Solvalla onsdagen 16 september med den efter åtta starter obesegrade Mister J.P.
– Det är en härlig häst, en riktigt bra travare. Men han kommer att förlora någon gång han också, sa Goop.

Dubbel till Kolgjini jr
Adrian Kolgjini blev dubbelsegrare på V75. Buzz Mearas från Kolgjini-stallet imponerade mest av alla hästar den här tävlingsdagen.
Adrian Kolgjini inledde från ett spår sju bakom bilen och dunkade till ledningen i den första kurvan. Efter att ha inlett första halvvarvet efter 1.08,5 fick Buzz Mearas fortsätta att dra i ett hårt tempo och mattades faktiskt inte nämnvärt.
Segern blev överlägsen på nya rekordet 1.10,9 över 1640 meter på blötan.
– Att bara kunna lämna dom i den sista kurvan efter den snabba öppningen är starka papper. Allt blev fel i hans derbykval men han kommer nog att tjäna fina pengar ändå.
Adrian Kolgjini hade tidigare under dagen vunnit lärlingsloppet med Jägersroamatören Mats Öhmans Beverly Boulevard.
15 hästar fanns bakom startbilen och Adrian Kolgjini snabbstartade till fjärdeparet utvändigt med det sexåriga stoet och när attacken sattes in på allvar i den sista kurvan såg Beverly Boulevard ut att gå dubbelt så snabbt som konkurrenterna.
Fredrik Berg blev närgången med Sheer Bliss och det krävdes målfoto.
– Det bara regnar och jag kunde absolut inte se vem som var först. Jag gratulerade faktiskt Fredrik efter mål! sa Kolgjini jr.

”Liten revansch faktiskt”
En häst det snackades om på förhand var Svante Båth-tränade Balero Mearas. Erik Adielsson hade ett tråkigt läge med hästen i uttagningsloppet till derbyt i den senaste starten och fastnade invändigt.
Ifrån ett perfekt andraspår i klass I-loppet på lördagen såg Erik Adielsson till att köra sig till ledningen efter 400 meter och stannade där loppet ut med Balero Mearas.
– Känns som en liten revansch faktiskt. Jag klantade till det i försöket till derbyt tycker jag – han hade nog gått till final annars, sa Adielsson.
Övriga lopp vanns av Mellby Ciceron, tränad och körd av Peter Untersteiner och Bear Dancer, tränad av Ulf Stenströmer och körd av Björn Goop.
Sju rätt på V75 betalade 100 863 kronor. Sex rätt gav 728 kronor och fem rätt 68 kronor.
Efter lite vila tar kuskarna och tränarna ny sats på söndagen. Då avslutas den stora travhelgen i Malmö med klassikerna Svenskt Travderby och Derbystoet. Första start för V75 då är 14.30.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.