Norske Lionel gör Succé i Frankrike

137

lionel frankrike

En norsk häst gör succé i Frankrike.
Uppstickaren Lionel knep på lördagen femte raka segern i det stora travlandet och siktet är nu helt inställt mot Prix d’Amerique.
Efter segern i storloppet Prix d’Ete har den femårige hingsten nästan fyra miljoner kronor på kontot

En femårig norskfödd häst låter tala om sig i det stora travlandet Frankrike.
Lionel vann sitt uttagningslopp till norska derbyt i fjol och slutade femma i finalen. Efter det valde tränaren och delägaren Göran Antonsen att flytta hästen till Frankrike och Fabrice Souloys träning.
Toppkusken Franck Nivard har tagit sju segrar med Lionel, varav de fem senaste kommit i svit.
Lördagens seger i Prix d’Ete på Vincennes var värd cirka 850 000 kronor och Franck Nivard lät säker på sin sak efter loppet.
– Det här blir hästen jag väljer i Prix d’Amerique.

 Rappt upplopp
Lionel spelades ner till 2,60 på vinnarspelet och Franck Nivard gav den norska hästen ett passande lopp. Efter en resa en bit bak i kön lyftes Lionel ut till angrepp på den sista bortre långsidan och kom ner i andraparet utvändigt genom den sista kurvan.
Över upploppet var Lionel frisk och plockade enkelt ner Ustinof du Vivier. Segertiden över de 2700 meterna (Prix d’Amerique-distansen) blev 1.12,1.
Support Justice och Papagayo E. är norgetoppar som förbereds för vinterns stora slag. Om bara de intjänade pengarna räcker till och hästen bibehåller formen, vill ägarna till Lionel gärna vara med i Prix d’Amerique de också.
Tanken är att Lionel ska testas i de så kallade B-loppen i Paris i vinter. Ett  stort mål på vägen är sedan en start i sexåringsloppet Prix Tenor de Baune i mitten av januari.
28-årige Momarkentränaren Göran Antonsen äger hästen tillsammans med Kjell Arne Ness.
Robert Berghs duo Uzo Josselyn och Nahar tjänade inga pengar i Prix d’Ete. Nahar galopperade bort sig direkt i starten och Uzo Josselyn slutade oplacerad.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.