Per har det förspänt i Derbystoet

52

trechanser

Stallet har tre hästar i finalen och han tror på lite chans med två av dem.
Tredje finalisten är kanske den värsta travaren – men använder sällan eller aldrig sina talanger.

Bergsåkerstränaren Per Linderoth har greppet från start i Derbystoet (V75-5) med en miljon kronor till vinnaren. Åtminstone är han värst numerärt i söndagens stora uppgörelse för stona med tre hästar inkvalade till finalen.
Olympia Gold väljer Linderoth att köra själv en mycket övertygande seger i uttagningsloppet.
– Olympia Gold har vi haft sedan inkörningen som unghäst och jag tränade även hennes mamma Shella Gold. Visst känns det bra att hon var så fin i sitt kval, men nu ställer vi om för ett nytt lopp. Hon har verkligen känts jättebra hela vägen efter Stochampionatet och jag hoppas på en bra prestation, säger Per Linderoth, som inte är känd för några överord.
Tre hästar i finalen – det måste kännas lite extra?
– Vi måste vara nöjda, alla som jobbar i stallet. Det här är ett kvitto på att vi gjort saker och ting rätt. Hästarna övertygade alla lite grand var för sig i uttagningarna.
Maya Gold följde upp en andraplats i Stochampionatet med en fin prestation i uttagningsloppen där det blev en andraplats bakom Evelina Palema trots en löpning utvändigt ledaren. Chansen?
– Det måste stämma i sådana här lopp men även Maya har helt klart potential för att vinna. Maya är en grovjobbare. Ingen glänsartyp, mer en arbetare. Häst mot häst har hon en jävla moral men kanske inte är den där riktiga talangen. Något hon som sagt kompenserar med så mycket annat.
Så till hästen du tror minst på i söndagens final. Oklahoma Broline har sex raka andraplatser på slutet och du menar att hon inte tar ut sig i loppen.
– Nej, hon springer inte gärna förbi. Oklahoma är kanske värsta travaren i trion. En märr men kanonfysik men tyvärr använder hon den inte. Björn Goop kör henne för första gången och det ska bli intressant. Men jag är i första hand nöjd om det blir fina pengar.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.