Eftersnack V86 5 augusti 2015

16

image-11

Ny distans spelade ingen roll.
Inte heller att värsta motbudet hade en till synes ointaglig ledning ut på slutrundan.
Megastjärnan Nuncio imponerade stort när han på onsdagen satte svenskt rekord hemma på Solvalla.
– Jag vet inte vad jag ska säga…han är grym hästen! sa Stefan Melander, som både äger och tränar den fyraårige amerikanen.

Solvalla bjöd på sport i världsklass och på förhand snackades det mest om duellen mellan superhästen Nuncio och hans högkapable kullbroder Daley Lovin. Den duellen såg ut att utebli när Daley Lovin fick trava ostört i ledningen samtidigt som Nuncio bidade sin tid som fjärde häst på innerspår. Men duell blev det. 900 meter från mål tog Nuncio upp jakten och i slutkurvan hade han kontakt med ledaren. På upploppet kopplade Nuncio grepp på klasshästens vis och han vann knappt men säkert. Klockorna visade under 1.09 på Nuncio under avslutningsvarvet och hans segertid 1.11,3 över 2 140 meter med autostart är svenskt rekord för utlandsfödda fyraåringar. Det var första gången som Nuncio tävlade över medeldistans.
– Jag hade gett upp loppet varvet från mål, jag trodde inte att jag skulle ha minsta chans. Men det här är en ruggig häst, han är helt otrolig, grym! Jag tror faktiskt inte att det har kommit så här bra hästar från USA tidigare. Det är bara att titta på honom, han är en fantastisk häst, sa Stefan Melander om sin 16-faldige miljonär innan han berättade att nästa start för Nuncio troligen blir på Solvalla om två veckor, under Jubileumspokalskvällen.

Nya växlar utan skor
Även tvåan Daley Lovin ska ha toppbetyg för sin insats och hans tränare Daniel Redén fick också glädjas över en av sina andra topphäster, Västerbo Highflyer, som gjorde en mäktig prestation under kvällen. Redén sparade inte på krutet från spår sju bakom startbilen och var snabbt framme utvändigt om ledande Rocky Race. Sedan gick det undan. Hästarna varvade på 1.09,7 men det bekom inte Västerbo Highflyer. Kort senare högg han klorna i ledaren och på upploppet sprintade han undan till överlägsen seger på 1.09,8/1 640 meter.
– Hästen har skvallrat om det här sedan vi tog av honom skorna för två starter sedan. Då blev han en ny häst. Senast satt han fast i gulddivisionen och i dag tänkte jag att vi måste prova framåt. Han är en otrolig häst och jag tror att han kan duga högt upp framöver, sa Daniel Redén.

Ivar Sånna till Jubileumspokalen
Efter en strålande fyraåringssäsong med 1,7 miljoner kronor insprunget och en andraplats i Svenskt Travderby har det i år strulat för Ivar Sånna. Fram till nu. I Victory Tillys lopp, tillika ett kvalificeringslopp till Jubileumspokalen, mosade Ivar Sånna konkurrenterna den tunga vägen.
– Jag ringde Uhrberg i veckan när jag körde ett jobb ute i skogen och sa att nu känns hästen nästan lika bra som i derbyt. Jag sa att vi måste köra som att vi har bästa hästen, och det gjorde han, sa den strålande glade tränaren Jan Hellstedt.

V86-jackpot nästa vecka
Övriga V86-lopp vanns av Björn Goops Metallic Beat, Per Lennartssons Order To Fly, Stefan Melanders Angle Of Attack, Roger Walmanns Britelite Am (Örjan Kihlström) och Stig H Johanssons Scellino Luis (Erik Adielsson).
På V86-spelet betalade alla rätt 12 168 kronor. För sju rätt fick man 48 kronor och sexrättspotten går vidare till nästa vecka då jackpot väntar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.