Månprinsen A.M. vs Lannem Silje!

56

image-12

Dannero bjuder inte bara på en läcker V75-meny på lördag. Duellen mellan kallblodsgiganterna Månprinsen A.M. och Lannem Silje tilldrar sig minst lika stort intresse.
– Det snackas en hel del och folk som inte är travintresserade pratar om det, säger Gunnar Melander.

Loppet körs över 1640 meter autostart och vinnaren får, förutom evig ära, även 125 000 svenska kronor.
– Det ska bli en höjdare att köra. Jag hoppas att Månprinsen A.M. gör en bra prestation och det är klart att jag siktar på att vinna, säger Gunnar.
Genrepet för Gunnars ögonsten blev inte som det var tänkt. Månprinsen A.M. var jättefavorit att vinna Svensk-Nordiska loppet på Romme och allt såg bra ut efter första försöket där åttaåringen vann säkert. I det andra försöket fick Månprinsen A.M. inte aktionen att stämma och galopperade mitt på upploppet som slagen. Meningen var att Månprinsen A.M. och Föynland Kongen, vinnaren av det andra försöket, skulle springa ett skiljeheat, men Gunnar valde att stryka sin stjärna.
– Banan var alldeles för hård och det gillar han inte. De två första innerspåren var väl ok, men längre ut var det som att köra på betong. Jag ville inte att han skulle springa en tredje gång och jag hade ju det här loppet i åtanke, berättar Dannerotränaren.
En upplevelse
Någon skada av de båda loppen har inte Månprinsen A.M. tagit.
– Nej då, hästen är pigg och glad. Han är precis som jag vill ha honom.
Att köra ett lopp med bara två hästar är sällsynt och det är inget Gunnar har gjort tidigare.
– Nej, det är första gången och det ska bli en riktig upplevelse hoppas jag. Det bästa vore om hästarna kommer in sida vid sida på upploppet och det blir kamp hela vägen in i mål. Det vore riktig propaganda för travet, säger Melander.
Vad har du för taktiskt upplägg?
– Jag har kört det här loppet flera gånger för mig själv i sommar, men jag kommer inte avslöja taktiken, den håller jag för mig själv, skrattar Gunnar.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.