Gabriella slår ur underläge på Lördag

37

image-13

Hallå där…
…Gabriella Laestander, som på lördag har två på V75 och bägge kan överraska, eller hur?
– Det hoppas jag förstås, men det är tuffa lopp för både Premier Kronos och Claudius F. och bägge slår ur underläge.

 

Vi börjar med Premier Kronos (V75-1) som var bra efter galopp senast.
– Det stämmer. Han kan vara lite okoncentrerad och tappa inspirationen och kan snubbla till vilket han gjorde den här gången. Han tappade en hel del mark och svarade sedan för en stark upphämtning. Premier Kronos travade 1.11,5 sista varvet och då gick det ännu snabbare över upploppet. Formen är det inget fel på och läget gör inte så mycket eftersom han inte är snabb från början. Det är tufft emot, men jag blir inte överraskad om han är med där framme.

Bättre läge har Claudius F (V75-6), är det spets runt om?
– Det tror jag inte. Visserligen är han snabb från start, men han ska inte gå i ledningen över den här distansen. Jag hoppas att han kan ta spets initialt och sedan släppa till någon bra och då tror jag att han kan vara med långt framme om det löser sig.

Han har inte startat på ett tag, varför?
– Han står ju perfekt inne och vi har siktat mot detta loppet ett tag och han fick helt enkelt inte tjäna mer pengar. Claudius F. har fått ett par skarpa jobb och känns jättefin och jag är inte orolig för att formen ska vara sämre än vid segrarna.

Vem är bästa chansen?
– Det är Claudius F. utan tvekan. På V75 är det ju en klar fördel att vara med där framme.

Hur står det till med Face The Evil för dagen?
– Tyvärr fick vi ta bort honom för ett tag sedan. Han trivdes inte riktigt längre och började bli lite sliten både psykiskt och fysiskt. Han har fått träna på och sparra en del hästar i jobben och det har han gillat, men den senaste tiden var han inte sig själv och det var ledsamt att se honom i det skicket. Jag kommer väl aldrig att få en sådan häst igen även om jag hoppas förstås. Face The Evil vann 53 lopp och sprang in nästan fyra miljoner kronor. Som tolvåring vann han elva lopp och sådana hästar är inte lätta att hitta.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.