Elitloppet 2014: Beckman siktar mot Elitloppet via Köpenhamn

266

elitloppet 2014

Svenskfödde och svenskägde Beckman är klar för Copenhagen Cup.
Ägarna har tidigare berättat att man hoppas på en plats i Elitloppet och nu hoppas man kunna skaffa en biljett genom en framgång i Danmark.

Beckman köptes av delar av kretsen kring Commander Crowe i mitten av augusti i fjol. I och med köpet flyttades hästen från Åke Svanstedt till Frankrike och tränaren Fabrice Souloy.
I sin nya regi har Beckman vunnit sex av elva starter och han var lite av vinterns häst på Vincennes där han bland annat vann fem raka lopp mellan 25 oktober och 5 januari och totalt sex av sju lopp under det franska vintermeetinget.
Totalt i karriären har den sjuårige valacken vunnit 26 lopp på 68 starter och tjänat drygt 4,3 miljoner kronor.

Körs före Elitloppet
Vid ett besök på Solvalla för ett tag sedan berättade ägarna att man hoppades få se sin häst i de nordiska storloppen nu i vår och på försommaren. Eftersom Beckman är valack är han utestängd från de största loppen i Frankrike.
Copenhagen Cup körs i år före Elitloppet och avgörs på Charlottenlund söndagen 11 maj. Distansen är 2011 meter, autostart, och förstapriset är drygt 900 000 kronor. Enligt Charlottenlunds hemsida kommer Beckman att köras av franske toppkusken Franck Nivard.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSebastian K. debuterar i USA på lördag
Nästa artikelDagens Dubbel Kalmar 25/4-2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.