Sebastian K. debuterar i USA på lördag

223

sebastian k meadowlands

Sebastian K. debuterar i USA.
På lördagen startar Åke Svanstedts stjärna i ett kvallopp på Meadowlands.
– Det brukar vara bra tryck i kvalen och jag gissar att det kommer bli en tid mellan 1.10,5 och 1.11,0, säger Björn Norén, försteman hos Åke Svanstedt.

Första lasset med totalt elva hästar har gått från Åke Svanstedts gård i Florida till den nyinköpta gården i New Jersey och nästa vecka kommer övriga 42 tvååringar efter. Tävlingssäsongen närmar sig och redan på lördagen kvalar tre av stallets hästar.
Först ut är affischnamnet och stjärnan Sebastian K. som kvalar på förmiddagen lokal tid.
– Han har sett jättefin ut i träningen och det ska bli spännande. De gillar att köra i kvalloppen här och jag tror det kan gå undan. Åke kommer säkert bara följa med i draget och sedan låta Sebastian K. gå till slut, säger Björn Norén.

Fler svenskägda kvalar
Sebastian K. avslutade karriären på svensk mark med seger i Åby Stora Pris 21 september i fjol. Totalt i karriären har den åttaårige hingsten tjänat drygt 15,7 miljoner kronor och största segern är Mastersfinalen 2012. Som snabbast har Sebastian K. travat 1.09,0 som tvåa bakom Commander Crowe i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro 2012.
Övriga kvalhästar på lördagen från stall Svanstest är också svenskägda, treåriga stoet Heavens Door, som ägs av Mellby Gård (Rune Andersson) och treåriga passgångarstoet Blixtra, som ägs av stall Courant (Anders Ström).

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Solvalla 25/4-2014
Nästa artikelElitloppet 2014: Beckman siktar mot Elitloppet via Köpenhamn

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.