Elitloppsflyget landade på måndagskvällen

28

elitloppsflyget

En jumbojet lastad med amerikanska hästar till elitloppshelgen landade sent på måndagskvällen på flygplatsen i Norrköping.
– Hästarna hade det bra – det gick jäkligt smidigt det här, kommenterade travlärlingen Lucas Wallin efter åttatimmarstrippen från New York.

Vid 22.50-tiden på måndagen landade ett plan av modellen Boeing 747 i Norrköping. En bamse på cirka 280 ton (olastat), 76 meter långt och 68 meter mellanvingspetsarna.
Ett av världens största flygplan med plats för betydligt fler hästar än de fem som den här gången hade rest från New York för att vara med under elitloppshelgen på Solvalla.
Åke Svanstedts Resolve startar i helgens huvudattraktion Elitloppet som avgörs på söndagen.
Jimmy Takters stjärna Pinkman är anmäld till Fyraåringseliten samma dag. Marcus M Melander hade sin Lindys On Fire med ombord, en häst för Treåringseliten för ston.
Med på planet fanns även ett avelssto, samt ”outridern” Floyd – en häst som ska stå för en del av säkerheten under tredagarstävlandet på Solvalla.

”Lugnare med flyg”
Lucas Wallin, lärling hos Åke Svanstedt i USA, hade hand om hästarna under flygningen tillsammans med Mattias Melander.
– Jag tror nästan att hästar har det lugnare i sådana här flyg än när de reser i transporter på marken. Särskilt om man jämför med USA där vägarna är så dåliga, sa Lucas Wallin.
– Det gick faktiskt jäkligt smidigt. Vi var kontinuerligt nere hos hästarna och gav dem vatten och kollade att allt var lugnt. Inget ryckigt eller någonting. Det var första gången för mig med hästar i flyg så här och förstås jäkligt häftigt.
Vad säger du om söndagens uppgift för Resolve då?
– Även om det är ett tufft lopp får man väl tro på seger va!

Fransmän väntas närmare helgen
För flygplatsen i Norrköping var måndagens händelse speciell. Det var nämligen första gången ett så stort plan som ett Boeing 747 landat på flygplatsen. Landningen skedde också inför en stor samling fotografer och journalister.
I slutet av veckan kommer ännu ett flyg med hästar till elitloppshelgen att landa i Norrköping, då med franska hästar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.