Ryker Världsrekordet i Harper Hanovers?

51

världsrekordet i harper hanovers

Han räknar segern med Winning Love för fyra år sedan som karriärens största.
I år spelar han ut ett ännu starkare kort.
Åke Lindblom startar hårdingen Sauveur i lördagens huvudnummer på Solvalla – ryker världsrekordet i Harper Hanovers lopp?
– Jag tror mer på Sauveur än vad jag gjorde på Winning Love, säger Örebrotränaren.

Harper Hanovers lopp över mastiga grunddistansen 3 140 meter har körts sedan 1968 och är en av elitloppshelgens stora höjdpunkter. Halvmiljonen som tilldelas vinnaren är av sekundär betydelse. Det viktiga är äran, glädjen och stoltheten över att ha tagit fram en häst som kan vinna det anrika kraftprovet.
– Det var fantastiskt skojigt när jag fick vinna med fina Winning Love, en otrolig känsla faktiskt. Det är nog min största seger i karriären, säger Åke Lindblom, som var påtagligt rörd när han segerintervjuades framför mer än 21 000 åskådare.
– Harpers är speciellt för mig, dels för att Knutte (Åkes morbror Knut Lindblom reds.anm. ) vann loppet med Kentucky Fibber 1969 och för att det är ett långlopp, det tycker vi är kul. Sedan går det ju under elitloppshelgen och då är det fantastiskt kul att vara med och starta och känslan när man sedan har turen att vinna är helt otrolig.

”Det här är The One”
När Åke Lindbom skar mållinjen som etta med Winning Love gjorde han det till skrälloddset 22 gånger insatsen. På V75 fick tre system 21,5 miljoner kronor vardera. Sauveur (V75-7) kommer att vara mer påpassad av spelarna. Sedan han inledde tävlingskarriären med fem raka segrar som fyraåring har han gjort det mesta rätt. Sex år gammal har han hunnit vinna ytterligare 10 av 21 starter och tagit steget upp i den äldre eliten.
– Jag måste nog säga att han är den bästa häst jag har tränat. Jag har haft turen att få träna många fina hästar men det känns som det här är ”The One”.
– Sauveur är en otroligt vacker häst. Jag tycker att han har alla egenskaper som en riktigt bra häst ska ha. Han tål att träna och tävla och han är tuff, riktigt tuff. Han är en krigare helt enkelt, en ledarhingst.
Att Sauveur är en krigare av rang visade han inte minst i Olympiatravet senast. Där var han heroisk tvåa bakom elitloppshästen Your Highness.
– Han var helt fantastiskt bra! Det var bra hästar med där som han tog ner från dödens och han fick bara stryk av en häst som åkt med bakom. Jag tycker kanske att han var bäst av alla i det loppet, säger Lindblom.
Tre av hästarna som Sauveur slog i Olympiatravet – B.B.S.Sugarlight, On Track Piraten och Mosaique Face – är med i Elitloppet på söndag.
– Sauveur är bättre på längre sträckor än så länge och har lite för lite starter innanför västen för att vara med där. Men Elitloppet är en dröm och jag hoppas att vi är med där nästa år.

”Världsrekordet ryker garanterat”
Bortsett från mer passande distans är knappast Harper Hanovers lopp någon enklare uppgift än Elitloppet för Sauveur. Årets upplaga är den bästa på många år och mönstrar utöver Sauveur hästar som världsrekordhålaren Mellby Viking, franske monstret Bird Parker och svenske mästaren Alfas da Vinci.
– Det är bara att säga grattis till Solvalla som har fått ihop det här loppet. Jag har inte sett ett så fint Harpers på mången god dag, det är ett väldigt bra fält.
Vilken känsla kommer du ha när du kör ut till loppet?
– Han känns jättefin i träningen, förberedelserna tycker jag har varit perfekta, och jag brukar ha en ganska bra känsla när jag kör Sauveur, oavsett vad han möter. Så det klart att jag åker ut med förhoppningar. Är allt normalt ska han räknas.
Kan världsrekordet på 1.12,5 ryka?
– Det tror jag absolut att det gör. Sauveur var väldigt nära rekordet när han vann Walter Lundbergs Memorial i höstas och då vann han med huvan kvar och jag satt och vinkade…
– Världsrekordet ryker garanterat nu när det är många hästar i loppet som kan springa de tiderna.
Förra året vann Sauveur en V75-final under elitloppshelgen. I år kan han skriva travhistoria.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.