En enklare uppgift på V86 nu?

169

image-22

Tolv segrar har det blivit för Prince di Poggio under året. Tomas Pettersson körde femåringen vid en överlägsen seger i V86 på Bergsåker i somras. Foto av Kanal 75

Tolv segrar i år.
Vikande form?
Inte alls.
Italienfödde Prince di Poggio blir favorit i det avslutande V86-lopp på onsdagen.
– Jag tycker nog att han ska vara favorit också, säger Åbytränaren Bengt Holm.

En riktig segermaskin avslutar onsdagens V86-omgång. Prince di Poggio har 20 segrar på 58 starter i livet och har i år som femåring varit först i mål vid tolv tillfällen.
Sophie Ställberg på Rommetravet tog över hästen av Bengt Holm i början av året
och Prince di Poggio vann elva lopp i hennes regi.
Sedan några månader är den italienske hästen tillbaka hos Bengt Holm på Åbytravet igen.
Det är i ”vanliga lopp” Prince di Poggio tagit sina segrar. V75 har hästen inte fått vara med i förrän nu enligt reglerna då han tjänat tillräckligt mycket pengar för att vara med i silverdivisionen.
Betyget efter två raka starter i V75 på slutet?
– Han har gjort det mycket bra och håller jättebra form fortfarande. På onsdag är motståndet lite billigare igen efter de här bataljerna i silver och jag tycker att han ska räknas väldigt tidigt, säger Bengt Holm.

 ”Smidig och fin”
Senast inledde italienaren från ett bakspår och avslutade starkt i spåren till femteplatsen. I starten dessförinnan avancerades han fram utvändigt ledaren och höll bra som trea.
– Loppet senast tog han mycket bra och han har varit smidig och fin efteråt. Han är stark men har samtidigt farten och tre kilometer eller medeldistans som det handlar om på onsdag spelar ingen roll. Han kan också lämna bakom bilen. Nej, för tusan, det ser bra ut allting, säger Bengt Holm.
Prince di Poggio ska vara med i ett femåringslopp på Vincennes i Paris 19 december.
– Han har tjänat perfekt med pengar för det loppet och startar där om allt är bra.

Jagar Al Dente
Italienaren kan bli segerrikaste hästen i Sverige under 2014. Al Dente och Arn Hammering ståtar båda med 13 segrar, en seger mer än ”Prinsen” som Bengt Holm kallar sin häst.
– Vi siktar på att kvittera på onsdag och även försöka gå om.
Prince di Poggio startar i V86-8 på Solvalla. Samma kväll har du två hästar till start på V86 hemma på Åby. Hur bedömer du chanserna?
8 Nobody Want You (V86-1) kan inte vinna från det där läget mot Keeping Julia och Pelikan Trio. Hon gör första starten sedan i somras och har varit riktigt bra i Italien. Hästen har varit hos mig i tre månader men inte kunnat starta på grund av strul med papperna. Hon behöver ett lopp i kroppen som ska föra henne framåt. Men nästa onsdag ska hon vara med i ett sprinterlopp på V86 är det tänkt och blir det framspår då får de andra hålla i hatten, det lovar jag.
Vad säger du om 2 Regale Di Poggio (V86-3)?
– Hon gör det bra. Björn Goop var jättenöjd med henne senast då hon gick en jäkla repa från kön till tredjeplatsen. Okej, hon kanske inte vinner det här loppet men ska i alla fall kunna vara med på en plats.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.