En tidig 60-årspresent till V75 Bergsåker 28 juni 2014?

146

kjellbrandt

Han fyller 60 år nästkommande helg.
Nu hoppas Kjell Brandt på en tidig födelsedagspresent med Secret Service i E3-finalen.
– Jag har en trygg och fin häst som ska kunna vara med där framme och hugga, säger han.

Solvalla-tränaren Kjell Brandt driver ett litet stall med endast åtta hästar i träning. En sympatisk tränare som under alla år har varit omtyckt och uppskattad av många i travbranschen. Han har jobbat mycket i det tysta genom åren med ett litet material men nu är Kjell Brandt i strålkastarljuset. Det treåriga stoet Secret Service köpte han in på Kriterieauktionen som ettåring och har sedan format och tränat fram denna talang till final i treåringarnas första stora lopp för året.
– Det är nästan så att man lindar in henne i bomull varje natt. Allt kan hända och man kollar så att de har ätit upp maten på morgonen och det hade hon gjort idag. Det här är inget race som man är med i varje dag. Men det är bara roligt och det har blivit en enorm uppmärksamhet. Det är många som hör av sig, säger Kjell Brandt.

”Har bara satt fötterna fel en enda gång”
Secret Service har hittills vunnit fyra lopp på åtta starter och tagit ett andra- samt ett tredjepris. Senast imponerade hon när hon vann sitt uttagningslopp till E3 från ”dödens”.
– Det är fantastiskt och när man vinner från ”dödens” så är det alltid bra. Jag har sett loppet efteråt och Örjan rör henne aldrig, så det fanns nog lite till att plocka ur om det hade behövts.
– Jag har kört några jobb med henne efteråt och det har bara varit bra. Hon gick 1.28 i måndags och kändes fin. Det är en lugn och trygg häst som bara har satt fötterna fel en enda gång och då tog Örjan på sig att han kom för tidigt fram till bilen. Jag tror inte att det är någon risk att hon ska göra bort sig igen, säger Kjell Brandt.

”Är inte orolig”
Secret Service är andrahandsfavorit i V75-2 i skrivande stund från spår fyra bakom bilen. Hon får också Björn Goop i sulkyn för första gången.
– Kusken är det minsta jag är orolig för, säger Brandt och skrattar.
– Jag är heller inte orolig för resan till Bergsåker för hon är så trygg i sig själv. Hon har varit i Örebro som längst tidigare och nu åker vi tidigt lördag morgon.
– För övrigt kommer jag inte att ändra på någonting. Hon går med bomull i öronen och med skor runt om. Vi väntar med rycktussar för hon är väldigt ljudkänslig och jag skulle aldrig förlåta mig om jag ryckte tussarna i ett sådant här lopp och hon hoppade på upploppet.

”Många som gläds med mig”
Förstapriset i E3-finalen är 800 000 kronor och förutom prischecken skulle det förstås var otroligt stort för Kjell Brandt om det blev seger på Bergsåker.
– Jag tycker att det är flera hästar som har imponerat. Framförallt Pekka Korpis häst som Jorma kör. Hon drog på med 1.13,9 från ledningen senast. Det är dagsform och positioner som avgör men jag har en trygg och fin häst som är så bra hon kan vara för dagen. Hon ska kunna vara med där framme och hugga, säger Kjell Brandt.
Och tillägger:
– Det är fantastiskt många människor som gläds med mig och det är jätteroligt. Vi vann ett lopp i Eskilstuna i tisdags och det kom över 100 gratulationer på Facebook efteråt.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNew Line från Svanstedt till Lövgren
Nästa artikelDagens Dubbel Mantorp 29/6-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.