Ett hårt slag mot stallet

37

image-42

Kjell Brandt har 15 hästar på sin träningslista, varav fyra är tävlingsaktuella. Han beskriver skadan på Secret Service som ett hårt slag mot stallet. Foto av LARS JAKOBSSON

I fjol var hon i den svenska kulltoppen och sprang bland annat i mål som trea i E3-finalen. I år hoppades tränaren Kjell Brandt att framgångarna skulle fortskrida för Secret Service. Men efter att endast ha avverkat sin årsdebut väntar nu en längre tids tävlingsfrånvaro för det nu fyraåriga stoet, som dragit på sig en gaffelbandsskada.
– Jag vet inte vad som hänt, det kom som en blixt från klar himmel. Det har aldrig varit något fel på henne, säger Kjell Brandt till Trav365.
– Jag vet inte om hon slagit sig eller trampat snett. Det kom helt plötsligt, så vi körde ultraljud och såg att det är en skada på gaffelbandet. Om man bara ser på benet när hon står på stallgången ser det inte så farligt ut. Hon går ordentligt, hon hoppar inte på tre ben.
Kjell Brandt säger till Trav365 att stora delar av hästens säsong nu är över.
– Först och främst väntar vila i några månader, sedan ska hon ju tillbaka. Stora delar av säsongen är förstörd i alla fall. Det är ett hårt slag mot stallet, man har inte 150 hästar i träning direkt, det är jäkligt tungt.
Secret Service skulle ha startat under torsdagkvällen på Örebrotravet, men är struken.

Fotnot: Kjell Brandt har 15 hästar på sin träningslista varav endast fyra är tävlingsaktuella. Secret Service är den häst som sprungit in överlägset mest pengar, 896 000 kronor på 17 starter.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.