Svårighetsgraden ökas på V75

24

ny starttid för v75

2 maj införs Lördagsloppet.
Ett travlopp som ska göra V75 till ett mer spännande spel.

Tolv lördagar i år har V75-spelarna varit så skickliga att utdelningen på fem rätt uteblivit med jackpot som följd.
Nu agerar Svensk Travsport för att höja svårighetsgraden på V75.
Lördagsloppet, med 100 000 kronor till vinnaren, ska bli ett alternativ att placera på kupongen när V75-omgångarna på förhand ser för favoritbetonade ut.
– Det finns både sportsliga och spelmässiga skäl att införa Lördagsloppet. Dels vill vi erbjuda något extra till de hästägare och tränare som tävlar på V75-dagarna, dels vill vi ha fler bra lopp att välja bland när vi ska bestämma lopp till veckans V75-kupong, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.
Propositionen för Lördagsloppet kommer att vara den samma varje vecka och är särskilt skriven för att locka många jämna hästar med potentiell vinstchans. Förstapriset blir 100 000 kronor, distansen 2 640 meter voltstart med femton startande hästar.

”Bäddar för högre vinster”
Även spelbolaget ATG ser en fördel med Lördagsloppet.
– Lördagsloppet ger oss möjlighet att göra V75 till ett mer spännande spel. Vi kan nu lägga lite jämnare lopp på V75-kupongen vilket bäddar för högre vinster, säger ATG:s vd Hasse Skarplöth.
Hasse Skarplöth konstaterar att det varit osedvanligt många ”lätta” V75-omgångar i vår, där det inte blivit någon utdelning på fem rätt.
– Alternativet att sänka jackpotgränsen på V75 har naturligtvis också varit uppe för diskussion. Men faktum är att en sänkning av jackpotgränsen från 15 till 10 kronor inte hade haft så stor effekt. Endast tre av tolv femrättsjackpotar hade undvikits om vi hade haft den lägre jackpotgränsen i år, förklarar Hasse Skarplöth.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.